Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο, ενώ αναμένονται και οι δείκτες υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Ευρώπης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 576 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14% στις 9.687 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,37% στις 23.793 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,10% στις 8.066 μονάδες.
Οι επενδυτές ζυγίζουν για ακόμη μία ημέρα την πιθανότητα ενός ράλι στο τέλος του έτους, αν και η «παράδοση» του Δεκεμβρίου ευνοεί τις μετοχές των ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η Inditex, μητρική της Zara, η οποία ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα στο 9μηνο του 2025, ενώ αποκάλυψε αύξηση 10,6% στις πωλήσεις μεταξύ 1 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2024. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 7%.
Επίσης, η γερμανική εταιρεία μόδας Hugo Boss ενημέρωσε τις προβλέψεις του 2026, καθώς προχωρά σε στρατηγική αναδιάρθρωση. Η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) θα φτάσουν μεταξύ 300 εκατ. ευρώ και 350 εκατ. ευρώ το 2026, ενώ προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν βραχυπρόθεσμα και θα ανακάμψουν το 2027.
Η Smiths Group, που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα πουλήσει ορισμένες από τις εταιρείες της, ενημέρωσε σήμερα ότι η μονάδα ελέγχου αποσκευών της, Smiths Detection, θα πωληθεί στην ιδιωτική επενδυτική εταιρεία CVC Capital για 2 δισ. στερλίνες.
Στο μεταξύ, παραμένουν τα σενάρια για την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 10 Δεκεμβρίου. Οι αγορές αποδίδουν περίπου 89% πιθανότητα για μείωση επιτοκίων στην επερχόμενη συνεδρίαση, ποσοστό πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις πιθανότητες της 15ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.
















![Ψηφιακά στοιχεία διακίνησης αποθεμάτων [17ο Μέρος]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/Tax-ID-Minors.jpg)




















