Αύξηση 6,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Οκτώβριο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 4,2%.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 6,4% τον Οκτώβριο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2024, έναντι μείωσης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2024 με το 2023.
Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
Από την αύξηση:
*Κατά 18,2% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
*Κατά 12,2% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.
*Κατά 4,2% του δείκτη μεταποίησης. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη- άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου- υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.
Από τη μείωση:
*Κατά 9% του δείκτη παροχής νερού.
Ο μέσος γενικός δείκτης της περιόδου Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2025 παρουσίασε αύξηση 1,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2024.
Ενώ ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,7% τον Οκτώβριο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2025.




![Πληθωρισμός: Στο 3,8% για φέτος εκτιμά η ΤτΕ [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/07/inflat-300x300.jpg)










![Ενοίκια: «Φωτιά» οι τιμές στην Αττική – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_enoikia242-1024x600-1.png)


![Πληθωρισμός: Στο 3,8% για φέτος εκτιμά η ΤτΕ [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/07/inflat.jpg)



















