Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοινώνει ότι οι τράπεζες μέλη της, θα εντάξουν την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ΑΜΕΑ (με πιστοποιημένη αναπηρία, τουλάχιστον 67%), στην κατηγορία 1 του άρθρου 128 του ν. 5264/2025, χωρίς περαιτέρω έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Οπως εξηγεί η σχετική ανακοίνωση, αυτό σημαίνει ότι θα τους εντάξουν στην ομάδα της κατά 50% βελτιωμένης μετατροπή της ισοτιμίας, με σταθερό επιτόκιο 2,3% για όλη τη διάρκεια του δανείου.
Το σχετικό πιστοποιητικό ένταξης στην Κατηγορία 1 βάσει του παραπάνω ποσοστού αναπηρίας θα εκδίδεται από την πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.






![Ελβετικό φράγκο: Πάνω από 3.000 αιτήσεις για ρύθμιση δανείων [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/09/ot_elvetiko_fragko-300x300.jpg)

![Ακίνητα: Σε ποια εξοχικά στρέφονται οι επενδυτές [ πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/02/property-300x300.jpg)




![Ακίνητα: Σε ποια εξοχικά στρέφονται οι επενδυτές [ πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/02/property-scaled.jpg)





![Ελβετικό φράγκο: Πάνω από 3.000 αιτήσεις για ρύθμιση δανείων [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/09/ot_elvetiko_fragko.jpg)



















