Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος των τραπεζών και σήμερα η αγορά

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει αναχαιτίσει τις μεγάλες πιέσεις από τους πωλητές, ωστόσο δεν τους έχει εξουδετερώσει

Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος των τραπεζών και σήμερα η αγορά

Μπορεί να έχει βρει κάποιες στηρίξεις απέναντι στην τραπεζική, και όχι μόνο, πτώση, αλλά το χρηματιστήριο Αθηνών εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρνητική τροχιά, με τις κινήσεις των αγοραστών να είναι πολύ προσεκτικές και επιφυλακτικές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,57% στις 2.262,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 84,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,65% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.759,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,46% στις 2.574,18 μονάδες.

Παραμένουν οι πιέσεις

Μπορεί να έχει αναχαιτίσει το Χρηματιστήριο Αθηνών τις μεγάλες πιέσεις από τους πωλητές, ωστόσο δεν τους έχει εξουδετερώσει. Η τρέχουσα ισορροπία στηρίζεται περισσότερο στην αντίδραση επιλεγμένων τίτλων και λιγότερο σε μια ουσιαστική βελτίωση του συνολικού επενδυτικού κλίματος, μετά από μία εβδομάδα κατά την οποία οι αναταράξεις ήταν έντονες και εκτεταμένες. Προς ώρας, η αγορά βρίσκεται σε εκείνο το μεταβατικό στάδιο όπου «χωνεύει» μια μεγάλη κίνηση και επιχειρεί να αποτιμήσει εκ νέου τα νέα επίπεδα τιμών.

Άλλωστε, το 2026 έχει συντηρήσει ένα σαφώς πιο εύθραυστο διεθνές περιβάλλον, το οποίο από την αρχή του Φεβρουαρίου έχει «δώσει» σημαντικές αναταράξεις στην ελληνική αγορά. Οι εξελίξεις αυτές επαναφέρουν στο προσκήνιο τους κινδύνους και τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει η Λ. Αθηνών σε ένα έτος όπου οι ροές, λόγω της επικείμενης αναβάθμισης του ΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν ως επιπλέον παράγοντας μεταβλητότητας.

Οι βασικοί κίνδυνοι για τις ελληνικές μετοχές δεν εντοπίζονται τόσο στο εγχώριο μακροοικονομικό μέτωπο, όσο σε εξωτερικούς παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την όρεξη για ρίσκο. Παράλληλα, μεταβλητές όπως το ενεργειακό κόστος, οι προοπτικές του τουρισμού και οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές συνθήκες αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πορείας της αγοράς το επόμενο διάστημα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα Σαράντης, Motor Oil, Cenergy και Εθνική σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Eurobank, Aktor, Κύπρου, ΔΑΑ, ΕΛΧΑ, Optima Bank και ΟΤΕ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τιτάν, Alpha Bank, Helleniq Energy και Λάμδα, ενώ ήπια ανοδικά οι Coca Cola, Metlen, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Aegean και ΔΕΗ. Στο +1,7% είναι οι Jumbo και Βιοχάλκο.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο