ΕΑΕΕ: Μέσω τραπεζών το 40,7% της παραγωγής ασφαλίστρων (bancassurance)

Το σύνολο της παραγωγής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας, στην έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, για το έτος 2024, ανέρχεται στο ποσό των 3,2 δισ. ευρώ

ΕΑΕΕ: Μέσω τραπεζών το 40,7% της παραγωγής ασφαλίστρων (bancassurance)

Οι τράπεζες με ποσοστό 40,7% κυριαρχούν στην παραγωγή ασφαλίστρων για το 2024, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).  Τη δεύτερη θέση – μεταξύ όλων των καναλιών διαμεσολάβησης-  ανήκει στα δίκτυα και τους πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας με 28,3% ενώ ακολουθούν τα δίκτυα και οι πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας με 20,5%.

Με βάση τη σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ, το σύνολο της παραγωγής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα της ΕΑΕΕ για το έτος 2024, ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ , εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ  αφορούν τις ατομικές ασφαλίσεις και τα 702 εκατ. ευρώ τις ομαδικές ασφαλίσεις.

ΕΑΕΕ

Στις Άμεσες πωλήσεις του συνόλου ατομικών και ομαδικών καλύψεων για τις Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας στο ανωτέρω γράφημα, περιλαμβάνονται: Άμεσες πωλήσεις (Call center, Direct mail) 2,7%, Άμεσες πωλήσεις (Έδρα, Corporate sales, Ασφαλιστικοί υπάλληλοι) 5,5% και Άμεσες πωλήσεις (Διαδίκτυο) 0,001%.

Ατομικές ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας

Στις ατομικές ασφαλίσεις το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής ασφαλίστρων για το 2024, προέρχεται από την συνεργασία με τράπεζες με ποσοστό 48,9% με δεύτερο κανάλι διαμεσολάβησης τα δίκτυα και τους πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας που αποσπούν το 33,2%. Στην τρίτη θέση με ποσοστό 15,6% της παραγωγής ασφαλίστρων, βρισκονται τα δίκτυα και οι πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας.

Στις άμεσες πωλήσεις των ατομικών ασφαλίσεων, περιλαμβάνονται: Άμεσες πωλήσεις (Call center, Direct mail) 1,6%, Άμεσες πωλήσεις (Έδρα, Corporate sales, Ασφαλιστικοί υπάλληλοι) 0,3% και Άμεσες πωλήσεις (Διαδίκτυο) 0,001%.

Στις ομαδικές ασφαλίσεις τα Δίκτυα και οι Πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό (38,0%) της παραγωγής για το 2024. Ακολουθούν με 31,2% οι άμεσες πωλήσεις των ομαδικών ασφαλίσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι άμεσες πωλήσεις (Call center, Direct mail) 6,7% και άμεσες πωλήσεις (Έδρα, Corporate sales, Ασφαλιστικοί υπάλληλοι) με 24,5%.

Ασφαλίσεις κατα Ζημιών

Το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων των Ασφαλίσεων κατά Ζημιών, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στις έρευνες της ΕΑΕΕ για το έτος 2024, ανέρχεται στο ποσό των 2,02 δισ. ευηρώ.

Την πρώτη θέση στις Ασφαλίσεις κατα Ζημιών καταλαμβάνουν τα δίκτυα και οι πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας με 56,7%. Ακολουθούν οι απευθείας πωλήσεις με 12,4% και στην τρίτη θέση βρίσκονται τα δίκτυα και οι πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας με 11,6%.

Στην έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος υπάρχουν στοιχεία για την ποσοστιαία συμμετοχή των καναλιών διμεσολάβησης και σε ειδικότερες κατηγορίες ασφαλίσεων όπως οι ασφαλίσεις περιουσίας, κατοικίας, ασφάλισης επιχειρησεων, ασφαλίσεων αυτοκινήτων και αστικής ευθύνης οχημάτων.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίσεων Αυτοκινήτων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα της ΕΑΕΕ, ανέρχεται στα 1,2 δισ. € για το έτος 2024. Οπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα κυριαρχούν τα δίκτυα και οι πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας με 66,2%, στη δεύτερη θέση είναι τα δίκτυα και οι πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας με 14,3% και ακολουθούν στην τρίτη θέση οι απευθείας πωλήσεις με 13,9%.

OT Originals
Περισσότερα από Ασφαλιστικές

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο