ΔΕΘ – HELEXPO: Άλμα 100% στους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες στην 12η Artozyma

Αυξημένο το ενδιαφέρον για την 12η Artozyma με το παρών να δίνουν εμπορικοί επισκέπτες από 29 χώρες σύμφωνα με τη ΔΕΘ - HELEXPO

ΔΕΘ – HELEXPO: Άλμα 100% στους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες στην 12η Artozyma

Άλμα 100% στους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες καταγράφηκε στην 12η Artozyma, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου και όπως αναφέρει η ΔΕΘ-HELEXPO « λειτούργησε ως καταλύτης επιχειρηματικών συμφωνιών (B2B), κεφαλαιοποιώντας τη διεύρυνση της διεθνούς της απήχησης και ικανοποιώντας το σύνολο των συμμετεχόντων εκθετών».

Η Artozyma στη ΔΕΘ – HELEXPO

‘Οπως αναφέρεται σχετικά, στην έκθεση έδωσαν το «παρών» εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και από 29 χώρες του εξωτερικού, καταγράφοντας αύξηση 26% στον αριθμό των χωρών προέλευσης έναντι των 23 χωρών της Artozyma του 2024. Αναλυτικότερα, οι εμπορικοί επισκέπτες ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη από τις: ΗΠΑ, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Ρουμανία, Κύπρο, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτο, Εσθονία, Πουέρτο Ρίκο, Λιθουανία, Μολδαβία και Τουρκία.

Το αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον της 12ης Artozyma πλαισιώθηκε από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Στον πυρήνα τους βρέθηκε το «Baking Together – Mediterranean Edition», όπου εθνικές ομάδες αρτοποιίας από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, παρουσία κορυφαίων επαγγελματιών του διεθνούς δικτύου Richemont Club, συνεργάστηκαν σε ένα καινοτόμο μη διαγωνιστικό πλαίσιο για την προώθηση της μεσογειακής αρτοποιίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι διατροφικές απαιτήσεις του κλάδου HORECA

Παράλληλα, η υψηλή ζαχαροπλαστική έδωσε το παρών στο αναβαθμισμένο «Pastry Lab 2026», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, φιλοξενώντας εξειδικευμένα masterclasses και κορυφαία ονόματα, όπως τον βραβευμένο Πορτογάλο pastry chef, Américo Dos Santos, από το εστιατόριο Belcanto.

Τις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις του κλάδου HORECA κάλυψε η ειδική θεματική ενότητα για τα αρτοποιήματα «Gluten Free», ενώ στο πεδίο της τεχνολογικής κατάρτισης ξεχώρισε το «The Expert Lab» της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, με επιστημονική ημερίδα και πρακτικά workshops.

«Η δυναμική της διοργάνωσης ενισχύθηκε περαιτέρω από τη διεξαγωγή του διεθνούς διαγωνισμού «Southern Europe Culinary Challenge 2026» της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος, με 300 συμμετοχές από 15 χώρες, αλλά και από την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος για τα 175 χρόνια ζωής της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, δράσεις που προσέδωσαν σημαντική προστιθέμενη αξία στη συνολική εκθεσιακή εμπειρία», καταλήγει η ανακοίνωση.

OT Originals
Περισσότερα από Business

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο