Χρυσός: Προς ιστορικά μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες εδώ και 17 χρόνια

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει περισσότερο από 13% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα

Χρυσός: Προς ιστορικά μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες εδώ και 17 χρόνια

Αυξήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη με ελπίδες για αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ωστόσο κινούνται προς τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες σε περισσότερα από 17 χρόνια, καθώς οι υψηλότερες τιμές ενέργειας μείωσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ φέτος.

Η τιμή spot του χρυσού αυξήθηκε κατά 1,1% στα 4.561,68 δολάρια ανά ουγγιά, στις 06:27 ώρα Ελλάδος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού των ΗΠΑ για παράδοση τον Απρίλιο κέρδισαν 0,7% στα 4.590 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε, καθιστώντας τα εμπορεύματα που εκφράζονται σε δολάριο πιο προσιτά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ο Τραμπ δήλωσε στους συνεργάτες του ότι είναι πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν, ακόμη και αν τα Στενά του Ορμούζ παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά, και να αφήσει μια πολύπλοκη επιχείρηση για να το ανοίξει ξανά για μεταγενέστερη ημερομηνία, ανέφερε η Wall Street Journal τη Δευτέρα.

χρυσός

Ο χρυσός σταθεροποιείται

«Ο χρυσός σταθεροποιείται εδώ και περίπου μια εβδομάδα, με ένα ράλι την περασμένη Παρασκευή να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Αυτό συνοδεύτηκε από μια πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου που φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι αγορές αρχίζουν να βλέπουν τον πόλεμο στο Ιράν ως κίνδυνο ύφεσης», δήλωσε Ιλιά Σπιβάκ, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας μακροοικονομίας στην Tastylive.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει περισσότερο από 13% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, θέτοντάς τον σε τροχιά για την πιο απότομη πτώση του από τον Οκτώβριο του 2008, λόγω του ισχυρότερου δολαρίου και των εξασθενημένων προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ φέτος. Οι τιμές εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά περίπου 5% για το τρίμηνο.

Ο χρυσός τείνει να ευδοκιμεί σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, καθώς είναι ένα μη αποδοτικό περιουσιακό στοιχείο.

Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, υπήρχαν προσδοκίες για δύο μειώσεις επιτοκίων από την Fed για φέτος, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group.

Η Goldman Sachs ανέφερε σε σημείωμα ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 5.400 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του 2026 λόγω της διαφοροποίησης των κεντρικών τραπεζών και της χαλάρωσης της πολιτικής της Fed.

Η τιμή spot του ασημιού αυξήθηκε κατά 2,9% στα 72,04 δολάρια ανά ουγγιά, η τιμή spot της πλατίνας κέρδισε 0,6% στα 1.911,15 δολάρια και το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 2% στα 1.434,23 δολάρια.

OT Originals
Περισσότερα από Commodities

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο