array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(26) "Business Banking & Finance"
    [1]=>
    string(7) "Economy"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(8) "positive"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(16) "Personal Finance"
}

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Σβήνει» τις απώλειες της εβδομάδας

Οι αγοραστές φαίνεται να παίρνουν εκ νέου τα ηνία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να επιχειρεί να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Σβήνει» τις απώλειες της εβδομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Με σημαντικά κέρδη κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να κυριαρχούν σε όλο σχεδόν το ταμπλό, αλλά και το γενικό δείκτη να δείχνει ότι μπορεί να ανατρέψει στο κλείσιμο το μέχρι τώρα αρνητικό πρόσημο της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,07% στις 2.627,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 85,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,4 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 6.717,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,26% στις 3.072,95 μονάδες.

Επιστρέφουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις πιέσεων, οι αγοραστές φαίνεται να παίρνουν εκ νέου τα ηνία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να επιχειρεί όχι μόνο να περιορίσει τις απώλειες της εβδομάδας, αλλά και να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο.

Η αντίδραση έρχεται μάλιστα σε ένα διεθνές περιβάλλον που κάθε άλλο παρά εύκολο μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι ομολογιακές αγορές δέχονται πιέσεις, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ το Brent κινείται πάνω από τα 93 δολάρια το βαρέλι, καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη και το Στενό του Ορμούζ εξακολουθεί ουσιαστικά να παραμένει κλειστό, με τις επιπτώσεις στις ενεργειακές ροές να αποκτούν μεγαλύτερη διάρκεια.

Στο εσωτερικό μέτωπο, το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα και στον FTSE Russell, ο οποίος αναμένεται να δημοσιεύσει τα πρώτα ενδεικτικά αρχεία της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών του Σεπτεμβρίου. Οι οριστικές αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ η αναδιάρθρωση των δεικτών θα τεθεί σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία αναθεώρηση με την Ελλάδα στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών, καθώς από τις 21 Σεπτεμβρίου η ελληνική αγορά περνά και επίσημα στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει κέρδη 2,42%, με τις Motor Oil, Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Εθνική, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Eurobank να σημειώνουν άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Allwyn, Aktor, Τιτάν, Πειραιώς, ΔΑΑ, Λάμδα, Κύπρου, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Metlen, Credia Bank, Cenergy και Optima Bank, ενώ ο ΟΤΕ δεν έχει μεταβολή. Μικρές απώλειες, στον αντίποδα, σημειώνουν οι Aegean και η Helleniq Energy.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies