array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(17) "News and Politics"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(18) "International News"
    [1]=>
    string(16) "Political Issues"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(15) "Current Events1"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(28) "Law Gov & Politics: Politics"
}

Στενά του Ορμούζ: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν συμφωνία με το Ομάν για τα έσοδα από το Ορμούζ

Συμφωνία με το Ομάν, με την οποία ρυθμίζεται το μοίρασμα των εσόδων από τη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Στενά του Ορμούζ: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν συμφωνία με το Ομάν για τα έσοδα από το Ορμούζ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Οι Φρουροί της Επανάστασης, μέσω εκπροσώπου τους, δήλωσαν ότι το Ιράν και το Ομάν έχουν καταλήξει σε συμφωνίες για το μερίδιό τους στο Στενό του Ορμούζ και τα έσοδά του. Η ανακοίνωση έγινε ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν απειλούν το Ιράν με δευτερογενείς κυρώσεις, αλλά και στρατιωτική εμπλοκή.

«Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις με το Ομάν πριν από περίπου ένα μήνα και έχουμε καταλήξει σε αποτελέσματα που έχουν γίνει αποδεκτά και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Χοσεΐν Μοχεμπί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. «Έχουν επιτευχθεί συμφωνίες για το μερίδιο κάθε χώρας στα ύδατα των Στενών και το μερίδιο του Ιράν και του Ομάν στα έσοδα που δημιουργεί» η ναυσιπλοΐα, πρόσθεσε.


Ωστόσο, επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και ο Ομάν καθυστερούν, διότι οι ΗΠΑ «τις παρεμποδίζουν».

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση των Φρουρών, υψηλόβαθμη ιρανική πηγή δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ Ιράν και Ομάν για τα Στενά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Οι δύο χώρες εξακολουθούν να εργάζονται πάνω στις λεπτομέρειες της συμφωνίας, πρόσθεσε.

Φρουροί: Πότε θα ανοίξουν τα Στενά

Ωστόσο, οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι σήμερα ότι επιτεύχθηκαν «ορισμένες συμφωνίες» με το Ομάν σχετικά με τη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ. Και πως τα Στενά δεν θα ανοίξουν ξανά αν οι ΗΠΑ δεν αποδεχτούν τους όρους της συμφωνίας αυτής.

Τεχεράνη και Μουσκάτ πραγματοποιούν συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες για τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας μέσω των Στενών.

«Τα Στενά του Ορμούζ ανήκουν στο Ιράν και στη χώρα του Ομάν… Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν εδώ και περίπου ένα μήνα και έχουμε καταλήξει σε αποτελέσματα που είναι αποδεκτά και από τις δύο πλευρές», σημείωσε ο Χοσεΐν Μοχεμπί.

Κατά την ιρανική κρατική τηλεόραση, ο Μοχεμπί είπε επίσης ότι «αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να παρεμποδίζουν και επιστρέψουν στη συμφωνία, μπορούμε να ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε… Αν οι ΗΠΑ δεν αποδεχτούν τους όρους μας, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Παρόλο που οι εχθροπραξίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχουν σε μεγάλο βαθμό υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας έχουν βαλτώσει και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε πλοία σημαίνουν ότι η διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ παραμένει επικίνδυνη.

Πηγή: In.gr

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies