array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(8) "Business"
    [1]=>
    string(24) "Mergers and Acquisitions"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(8) "positive"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(15) "Current Events1"
}

Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners): Το μέγεθος μετράει για την επιχειρηματικότητα

Να δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις και εξαγορές, ώστε οι επιχειρήσεις να μεγαλώσουν, είπε στο επετειακό Συμπόσιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners

Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners): Το μέγεθος μετράει για την επιχειρηματικότητα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Στο επετειακό Συμπόσιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με κεντρικό θέμα «Το μέλλον των Κεφαλαιαγορών: Τιμώντας τη Ρυθμιστική Πρόοδο και Σχεδιάζοντας τη Νέα Εποχή» συμμετείχε ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners.

Ο Νίκος Σταθόπουλος είχε την ευκαιρία να καταθέσει τις απόψεις του για τις εξελίξεις και τον μετασχηματισμό της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς κατά την προηγούμενη δεκαετία, τους παράγοντες που οδήγησαν στη σημερινή ελκυστικότητά της, και στα καινούρια δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα για την ελληνική οικονομία.

«Το μέγεθος αποτελεί το βασικό κριτήριο, όχι μόνο για να εισέλθει κάποια εταιρεία στο Χρηματιστήριο. Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν περίπου το 85% του συνολικού εργατικού δυναμικού και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πρέπει να μεγαλώσουν σε διάφορα επίπεδα», σημείωσε ο Νίκος Σταθόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σταθόπουλος υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που σε ένα Χρηματιστήριο εισέρχονται κεφάλαια, κάποια στιγμή θα φτάσουν και στην πραγματική οικονομία, τονίζοντας ότι μια υγιής Κεφαλαιαγορά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας υγιούς οικονομίας, με αναπτυξιακούς ρυθμούς και αύξηση τζίρου και κερδών, που προσθέτουν υπεραξία στους μετόχους και τους επενδυτές.

«Αν θέλουμε περισσότερες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο, αν θέλουμε να δούμε περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν πρωταθλητισμό στην Ευρώπη θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις και εξαγορές, ώστε να μεγαλώσουν, και να γίνουν έτσι περισσότερο κερδοφόρες. Μέσω του Euronext, διαμορφώνεται μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αντληθούν κεφάλαια. Ζήτηση υπάρχει, για να υπάρξει ωστόσο και η αντίστοιχη προσφορά, θα πρέπει να διαμορφωθούν μεγαλύτερα εταιρικά μεγέθη», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το μέγεθος αποτελεί το «κλειδί» που μπορεί να ξεκλειδώσει την αναπτυξιακή δυναμική των εξαιρετικών οικογενειακών επιχειρήσεων, σε διάφορους κλάδους στην Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον, όπου ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός και κυρίως παγκόσμιος.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies