Οι Καναδοί αγοράζουν καναδικά προϊόντα και μποϊκοτάρουν τα αμερικανικά. Αυτό υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ στη χώρα, να αλλάξουν τις καρτέλες με την επισήμανση της χώρας προέλευσης και -το σπουδαιότερο- να εξασφαλίσουν νέες πηγές εφοδιασμού.
Στο Οντάριο, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Vince’s Market», Τζιανκάρλο Τριμάρκι, κατέφυγε στο Facebook για να δείξει στους πελάτες ότι τα περισσότερα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων του είναι καναδικά, αφού έλαβε οργισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σχόλια σχετικά με το γεγονός ότι η αλυσίδα διαθέτει αμερικανικά προϊόντα.
Ένας σφοδρός εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά έχει κάνει τους καταναλωτές πιο συνειδητοποιημένους ως προς το πού πηγαίνουν τα χρήματά τους, σημειώνει το Reuters.
Το κίνημα «Αγοράστε καναδικά
Τα κινήματα «Αγοράστε καναδικά» ξεκίνησαν πέρυσι, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς στα καναδικά προϊόντα. Έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι εμπορικές διαπραγματεύσεις απέτυχαν και ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την αλλαγή του ονόματος της λίμνης σε «Λίμνη Αμερική».
«Είναι πολύ πιο επιθετικό αυτή τη φορά σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε ο Τριμάρκι σε συνέντευξή του.
Τα τέσσερα καταστήματα του Trimarchi, που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, διαθέτουν πλέον περίπου 90% καναδικά προϊόντα. Ο Τριμάρκι προμηθεύεται πλέον φράουλες από το Κεμπέκ αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες και δήλωσε ότι έχει μειώσει τον διαφημιστικό του προϋπολογισμό, καθώς οι αλλαγές αυτές έχουν ασκήσει πίεση στα λειτουργικά έξοδα.
«Πάντα βρισκόμασταν σε μια θέση όπου έπρεπε να ισορροπούμε μεταξύ ποιότητας και τιμής. Τώρα πρέπει να ισορροπούμε μεταξύ ποιότητας, τιμής και χώρας προέλευσης», δήλωσε ο Τριμάρκι.
Η Loblaw Cos , ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής τροφίμων του Καναδά, τον Αύγουστο επανέφερε μεγάλες πινακίδες με ένα φύλλο σφενδάμου στα τμήματα των φρέσκων προϊόντων και των φρούτων και λαχανικών, μετά από μια σύντομη παύση, προκειμένου να επισημάνει την καναδική προέλευση των προϊόντων.
Η Loblaw επανέφερε επίσης μια ετικέτα με το γράμμα «Τ» για να ενημερώνει τους πελάτες ποια προϊόντα επηρεάζονται από τους δασμούς και να διευκολύνει την αναγνώριση των καναδικών προϊόντων.
Η Metro, η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στα τοπικά καναδικά προϊόντα υπό τις τρέχουσες συνθήκες.
«Έχει επέλθει μια μόνιμη αλλαγή στη νοοτροπία των Καναδών», δήλωσε ο Gary Sands, ανώτερος αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής και υπεράσπισης της Καναδικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Λιανοπωλητών Τροφίμων.
















![Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση [Μέρος 3ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/taxisne.png)














