array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(17) "News and Politics"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(18) "International News"
    [1]=>
    string(17) "War and Conflicts"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(15) "Current Events1"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(28) "Law Gov & Politics: Politics"
}

Axios: Ο Τραμπ θα συναντηθεί με ηγέτες του Κόλπου για την επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή

Η φερόμενη συνάντηση Τραμπ και ηγετών του Κόλπου θα γίνει στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ – Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε ξανά ότι ο πόλεμος με το Ιράν ενδέχεται να πλησιάζει στο τέλος του

Axios: Ο Τραμπ θα συναντηθεί με ηγέτες του Κόλπου για την επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με ηγέτες χωρών του Κόλπου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στον πόλεμο με το Iran, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν άμεσα το θέμα, όπως μεταδίδει το Axios.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να επικεντρωθεί στις αμερικανικές προτάσεις για μια στρατηγική μετά τον πόλεμο, καθώς ο Τραμπ και η ανώτερη ομάδα συνεργατών του επεξεργάζονται ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει επίσης να συναντηθεί με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση, σύμφωνα με ισραηλινή πηγή.

Πέρυσι, ο Τραμπ συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με ηγέτες οκτώ αραβικών και μουσουλμανικών χωρών και τους παρουσίασε το προσχέδιο του ειρηνευτικού του σχεδίου για τη Γάζα. Το παρουσίασε δημόσια μία εβδομάδα αργότερα. Λίγο αργότερα επιτεύχθηκε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.

Οι χώρες του Κόλπου που φιλοξενούν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις υπέστησαν μεγάλης κλίμακας ιρανικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου, καθώς και σημαντικές οικονομικές απώλειες εξαιτίας των διαταραχών στις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 «Ελπίζουμε πως βρισκόμαστε προς το τέλος του πολέμου», λέει ο Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι «ελπίζουμε πως βρισκόμαστε προς το τέλος του πολέμου», υποστηρίζοντας εκ νέου ότι το Ιράν θέλει να υπάρξει συμφωνία και είπε ότι οι ΗΠΑ το πληροφορήθηκαν απευθείας από το Ιράν.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Τραμπ θα συναντηθεί με ηγέτες ή υπουργούς Εξωτερικών των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου — της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ και του Ομάν.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέστειλε τις πρώτες προσκλήσεις την Τετάρτη.

Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η συνάντηση ενδέχεται να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει και άλλους Άραβες και μουσουλμάνους ηγέτες.

OT Originals
Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies