Αργά και σταθερά, το ταμπλό κερδίζει έδαφος διατηρώντας μια ανοδική κατεύθυνση

Αισιόδοξο το κλίμα στην Αθήνα, καθώς συνεχίστηκαν προσεκτικά οι τοποθετήσεις υπέρ της ανόδου.

Το επίπεδο των 1260 του Γενικού Δείκτη που αποτελούσε αντίσταση έχει κατοχυρωθεί, αν και θα θέλαμε λίγη περισσότερη ένταση.

Ο επόμενος στόχος είναι οι 1330 μονάδες, ενώ το ..πουλέν αναμένουμε να είναι ο Τραπεζικός κλάδος, καθότι διανύει ειδησεογραφικά και χρηματοοικονομικά μια από τις καλύτερες περιόδους του.

Η περιφέρεια συνέχισε να υπεραποδίδει, με πολλά “δεύτερα” χαρτιά να σημειώνουν νέα υψηλά περιόδου. Το φαινόμενο αυτό λαμβάνεται θετικά ως προς το rotation, αν και σε πολύ μικρό εύρος συναλλακτικής δραστηριότητας, ωστόσο εφιστούμε την προσοχή του επενδυτικού κινδύνου σε τέτοιες επιλογές, καθώς πολύ εύκολα και με ελάχιστα τεμάχια μπορούν να αφήσουν “ξεκρέμαστους” τους παίκτες, με πιθανότητα αυτοί είτε να εγκλωβιστούν, ή ακόμα και να χάσουν την άνοδο από τα υπόλοιπα, μεγαλύτερα χαρτιά.

Ο ΙΚΤΙΝ προσπαθεί να φτιάξει μια ενδιαφέρουσα βάση στη ζώνη των 0,42, μπας και τελικά μπορέσει να επανέλθει μετά από χρόνια απαξίωσης. Οι όγκοι του έχουν αυξηθεί ύποπτα.

Εξόφθαλμα εντυπωσιακή η ανθεκτικότητα των ΦΒΜΕΖΖ και ΓΚΜΕΖΖ. Οι μετοχές βρίσκονται σε νέα ιστορικά υψηλά, παρά το ότι έδωσαν πελώρια διανομή από επιστροφή κεφαλάιου 0,0144€ και 0,0812€, με παράλληλη μείωση ονομαστικής αξίας και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου. Μάλιστα το ΦΒ δίνει δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τέτοια διανομή και μέχρι στιγμής χαρίζουν μεγάλα κέρδη στους μετόχους τους.

Η δημοπρασία που έλαβε χώρα σήμερα για τα έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου έδωσε 3,84% ετησιοποιημένη απόδοση, ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη της 25ης Οκτωβρίου (3,92%). Υπενθυμίζουμε ότι κάτι τέτοιο είδαμε και στη δημοπρασία της 1ης Νοεμβρίου του ΕΓΕΔ 13 εβδ., που έδωσε 3,88% αντί 3,9%, μετά από 14 συνεχόμενες αυξήσεις απόδοσης.

Ο ΟΟΣΑ μείωσε τον στόχο του για το 2024 στο 2% απο 2,4% που ειχε, ενώ για το 2025 η πρόβλεψη είναι 2,4%, αν και ειναι πολύ νωρίς ακόμα.

Επίσης, την Παρασκευή έχουμε ραντεβού με τον Fitch και την ετυμηγορία του σχετικά με το αξιόχρεο της χώρας.

Από τις ΗΠΑ, είδαμε με χαρά το est. ΑΕΠ τριμήνου στο 5,2%, ανώτερο της πρόβλεψης για 5% και ισχυρότερο του προηγούμενου 2,1% Μάλλον θα είναι ..soft θα είναι η landing του Powell.

Kαι φυσικά, η Wall Street το γιόρτασε με τον S&P500 να βλέπει τα υψηλά 52 εβδομάδων στα μάτια. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι αγορές στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, με την απόδοση του 10ετούς να βλέπει νέα χαμηλά μήνα στο 4,3%

Εκτός αυτού, την Πέμπτη έρχονται τα στοιχεία πληθωρισμού (flash) της ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας ότι ο εναρμονισμένος HICP σταθμίζεται 21% από τρόφιμα-ποτά-καπνά, 11% από ενέργεια, και 42% από υπηρεσίες, προφανώς μεσοσταθμικά στα μέλη.

Κι έτσι, αναμένεται με καλές πιθανότητες και πάλι μειωμένος στο 2,7% (από 2,9%, 4,3%, 5,3% κ.ο.κ).

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Οι επενδυτές αισθάνονται αυτοπεποίθηση, διότι διάβασαν σωστά τα δεδομένα. ΕΚΤ και SSM έδωσαν τον ρυθμό
ο Αντικριστής |

Οι επενδυτές αισθάνονται αυτοπεποίθηση, διότι διάβασαν σωστά τα δεδομένα. ΕΚΤ και SSM έδωσαν τον ρυθμό

Ήρθε η πολυαναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει επιτόκια, και μάλιστα "αδιαφορώντας" για την αδυναμία της Fed να πράξει ανάλογα στην παρούσα φάση. Οι μετοχικές αγορές συνέχισαν ανοδικά.

To Χρηματιστήριο κράτησε τις στηρίξεις του. Στην πρώτη γραμμή του πυρός τα μερίσματα
ο Αντικριστής |

To Χρηματιστήριο κράτησε τις στηρίξεις του. Στην πρώτη γραμμή του πυρός τα μερίσματα

Μια δεύτερη ανάγνωση στα αποτελέσματα της σημερινής δημοπρασίας Εντόκων Γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) επιβεβαιώνει τη σοβαρή προεξόφληση για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε να προσφέρει ευκαιρίες εισόδου. Μέχρι πού μπορεί να πλαγιολισθήσει;
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε να προσφέρει ευκαιρίες εισόδου. Μέχρι πού μπορεί να πλαγιολισθήσει;

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ξαφνικά ο Γενικός Δείκτης, καθώς η εξαρχής απώλεια των 1470 μονάδων στη συνεδρίαση της Τετάρτης υποδεικνύει επενδυτική αδυναμία.