Μνημόνιο συνεργασίας για να χτιστεί το 5G οικοσύστημα της χώρας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Συμμετοχές 5G, που διαχειρίζεται το Ταμείο «Φαιστός». Η συμμαχία είναι ένα ακόμα βήμα, στην καινοτόμο πρόταση της Συμμετοχές 5G, για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στη χώρα, που θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις γύρω από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, οι δύο πλευρές θα ανταλλάσσουν τεχνογνωσίας και θα υποστηρίξουν ελληνικές startups που αναπτύσσουν προϊόντα και λύσεις για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας 5G.

Αντίστοιχες συνεργασίες βρίσκονται στον πυρήνα του fund «Φαιστός», που προικοδοτήθηκε με το 25% των εσόδων από τη δημοπρασία του φάσματος για την ανάπτυξη του 5G στη χώρα, τα οποία ανήλθαν σε 372 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία του συνδυάζεται, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα δίκτυα 5ης γενιάς, με τη διάθεση των συχνοτήτων που κρατήθηκαν εκτός δημοπρασίας, προκειμένου να παραχωρούνται δωρεάν σε ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκά ιδρύματα και startups που καινοτομούν με όχημα το 5G.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:

  • Οι δύο πλευρές θα ανταλλάσσουν πληροφόρηση σχετικά με θέματα τεχνολογίας, βέλτιστες πρακτικές και θέματα σχετικά με την καινοτομία και την ανάπτυξη οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα προωθούνται συνεργασίες και συμπράξεις μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου και της βιομηχανίας και θα αναπτυχθούν προγράμματα επώασης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης.
  • Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την τεχνική αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων που καταθέτουν υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις στη Συμμετοχές 5G.
  • Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα του Πανεπιστημίου και αξιολογούνται από αυτό πως έχουν αξιοσημείωτες προοπτικές ανάπτυξης, μπορούν να προτείνονται προς εξέταση στη Συμμετοχές 5G για ενδεχόμενη χρηματοδότησή τους από το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός.
  • H Συμμετοχές 5G και επιχειρήσεις στις οποίες έχει επενδύσει το Φαιστός θα διοργανώνουν σεμινάρια και workshops σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου σχετικά με την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την αξιοποίηση της τεχνολογίας, την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, το marketing και την οργάνωση πωλήσεων.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups