Με αύξηση εσόδων, διπλασιασμό κερδών αλλά και πλάνο ενίσχυσης της παραγωγικής λειτουργίας στο εξωτερικό έκλεισε το 2020 η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ International.

Σημειώνεται ότι το 84,8% των πωλήσεών της πραγματοποιείται εκτός Ελλάδας.

Στην εγχώρια αγορά, βέβαια, η εταιρεία εξακολουθεί να διατηρεί την ηγετική θέση της με μερίδιο σε αξία 23% και σε όγκο 23,9%.

Αναλυτικά πέρυσι οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου έφτασαν τα 521,3 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 5,5% λόγω και της θετικής επίδρασης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Το 2019 ανήλθαν στα 494,3 εκατ. δολ.. Στην Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση 4,3% κυρίως ως αποτέλεσμα των προσφορών. Έτσι αποτυπώθηκε η αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 7,5%, και μείωση της μέσης καθαρής τιμής κατά 2,9%.

Σημαντικά πιο θετική εικόνα εμφάνισε η κερδοφορία, η οποία σε επίπεδο λειτουργικών κερδών ενισχύθηκε πέρυσι κατά 39,6%, στα 70,8 εκατ. δολ. (60,1 εκατ. ευρώ), ενώ τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν στα 43,4 εκατ. δολ. (36,7 εκατ. ευρώ) από 21,4 εκατ. δολ. (18,1 εκατ. ευρώ) το 2019.

Στο μεταξύ παραμένει ενεργός ο σχεδιασμός για δημιουργία νέου εργοστασίου επί ευρωπαϊκού εδάφους παρά την εγκατάλειψη του πλάνου για το Λουξεμβούργο. Έχουν προβλεφθεί μάλιστα κεφάλαια της τάξεως των 144 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία όπως αναφέρει σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ίδια καινοτόμο τεχνολογία που χρησιμοποιεί στο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ. Η νέα μονάδα αναμένεται όταν γίνει να ενισχύσει την παραγωγή με επιπλέον 40.000 τόνους γιαουρτιού. Εν τω μεταξύ για την κάλυψη της ζήτησης ενεργοποιείται σε βέλτιστο βαθμό το εργοστάσιο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις