Στα πλούσια προσόντα του Κιλιάν Εμπαπέ προσθέστε ένα ακόμα. Τη μνήμη του. Δεν ξεχνά ο θαυματουργός Γάλλος. Φέρει ακόμα βαρέως την ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν. Και με την πρώτη ευκαιρία φρόντισε να πάρει το αίμα του πίσω.

Την Τετάρτη έβαλε δύο γκολ μέσα στο Μόναχο οδηγώντας την Παρί σε μεγάλη νίκη επί των Βαυαρών στον πρώτο προημιτελικό του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό ακριβώς τον διαφοροποιεί από το πλήθος των καλών ποδοσφαιριστών που υπάρχουν. Ηθελε το παιχνίδι και το πήρε. Το ότι απέναντί του είχε ολόκληρη Μπάγερν, απλώς επιβεβαιώνει την τεράστια κλάση του.

Δεν έχει πειστεί

Μένει να φανεί αν η Παρί θα πάρει τελικά την πρόκριση για τα ημιτελικά και θα γίνει μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου. Μένει να φανεί επίσης αν ο Εμπαπέ θα μείνει και του χρόνου στο Παρίσι. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2022, αλλά παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η ομάδα, δεν τον έχει πείσει να το επεκτείνει από τώρα.

Μετά τον αγώνα της Τετάρτης ο αθλητικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο, προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος για την παραμονή όχι μόνο του Εμπαπέ, αλλά και του Νεϊμάρ. «Οι συζητήσεις μαζί τους θα μπουν προσεχώς σε μια πιο ξεκάθαρη φάση. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε και για τους δύο νέα που θα μας κάνουν όλους χαρούμενους» δήλωσε, αλλά επειδή τα λεφτά είναι πολλά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν τις αμφιβολίες τους. Η κατάρρευση της συμφωνίας της Ligue 1 με τη Mediapro για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, που επρόκειτο να αποφέρει στη Λίγκα 1,5 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία, προκαλεί σοβαρούς οικονομικούς τριγμούς σε όλες τις ομάδες. Ακόμα και στην Παρί των δισεκατομμυριούχων αράβων ιδιοκτητών. Και δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει και τους δύο σουπερστάρ της.

Ο ρόλος του ΛεΜπρόν

Κάπου εδώ μπαίνει στο κάδρο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Πριν από μερικές μέρες αυτός και ο παιδικός φίλος και συνεταίρος του Μάβερικ Κάρτερ απέκτησαν ένα μικρό πακέτο μετοχών της Fenway Sports Group (FSG), της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Λίβερπουλ. Ηδη από το 2011 ο ΛεΜπρόν είναι μέτοχος της Λίβερπουλ σε ποσοστό 2%, το οποίο απέκτησε έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σήμερα αξίζει πάνω από 43 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυσή του στο ποδόσφαιρο αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικερδής, γι’ αυτό φροντίζει να την επεκτείνει.

Την ίδια ώρα η FSG προχώρησε σε συμφωνία ύψους 630 εκατ. ευρώ με την επενδυτική εταιρεία RedBird Capital Partners. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για την αγορά αθλητικών ομάδων, αλλά και για την ενίσχυση ομάδων των οποίων είναι ήδη ιδιοκτήτρια, όπως οι Μπόστον Ρεντ Σοξ στο μπέιζμπολ και η Λίβερπουλ.

Οσο κι αν το κόστος μιας ενδεχόμενης μεταγραφής του Εμπαπέ υπολογίζεται σήμερα στα 120-150 εκατ. ευρώ (συν άλλα 30-35 εκατ. ευρώ οι ετήσιες απολαβές του), τα λεφτά μάλλον δεν θα είναι πρόβλημα, εφόσον τεθεί θέμα μετακόμισης του Γάλλου στο Ανφιλντ. Το βασικό είναι να πάρει την απόφαση να φύγει από το Παρίσι. Και μετά να πειστεί να πάει στο Λίβερπουλ.

Ο χορηγός

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο ΛεΜπρόν. Και κυρίως η σχέση του με τη ΝΙΚΕ. Η εταιρεία αθλητικών ειδών είναι βασικός χορηγός της Λίβερπουλ, εισφέροντας κάθε χρόνο στα ταμεία της περί τα 87 εκατ. ευρώ. Εχει επίσης ως βασικούς πρωταγωνιστές στην παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια της τόσο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς όσο και τον Εμπαπέ. Οι δυο τους μαζί έχουν 122 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram. Ενα τεράστιο κοινό, στο οποίο απευθύνεται απευθείας η εταιρεία σε κάθε εκστρατεία της.

Οι ήδη μεγάλες διαφημιστικές δυνατότητές της θα διευρυνθούν ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που τα δύο αυτά ινδάλματα ενωθούν κάτω από τη σημαία της Λίβερπουλ.

Το σχήμα Λίβερπουλ-ΛεΜπρόν-ΝΙΚΕ-Εμπαπέ μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελές και επικερδές για όλους τους εμπλεκομένους. Ολοι έχουν πολλά να κερδίσουν, άρα και έναν πολύ καλό λόγο να κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει το deal και να πάει ο Γάλλος στο Ανφιλντ. Εφόσον φυσικά αποφασίσει ότι δεν έχει τίποτε άλλο να δώσει στην Παρί…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport