Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα επιδιώκοντας να παρατείνει χρονικά τη μερική αναστολή εργασιών σε τρία από τα τέσσερα εργοστάσιά της στην Ισπανία έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που συνεχιστεί η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.
Η Renault είχε ήδη θέσει σε μερική αναστολή τα εργοστάσιά της επί ισπανικού εδάφους ως απάντηση στην έλλειψη πρώτη υλών, με την προσδοκία ότι η προμήθεια chip θα επανέλθει στο φυσιολογικό επίπεδο κατά το δεύτερο εξάμηνο.
Η εταιρεία προτείνει περαιτέρω διακοπές στα εργοστάσια της Παλένθια και του Βαγιαδολίδ για συνολικά για 31 έως και 39 ημέρες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που η έλλειψη διατηρηθεί και στο τρίτο τρίμηνο.
Αυτό θα συνεπαγόταν την αναστολή εργασίας έως και 9.000 εργαζομένων, πρόσθεσε.
Το συνδικάτο UGT επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι η Renault σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσια του βασικού ευρωπαϊκού κόμβου παραγωγής της, για μία έως τρεις ημέρες την εβδομάδα μεταξύ Απριλίου και τέλους Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία