
Μετά τις πολύ θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. για το 2020, η έντονα ανοδική πορεία συνεχίζεται και το 2021 εν μέσω πανδημίας.
Η αποτύπωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Τα έσοδα του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. διαμορφώθηκαν σε 1.066.895 ευρώ έναντι στόχου 653.500 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 63,3 %. Αντιστοίχως, τα έξοδα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 560.985 ευρώ έναντι στόχου 520.060 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτών είναι το ισοζύγιο του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να διαμορφωθεί στις 505.910 ευρώ έναντι στόχου 133.440 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 279,1 %.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. λόγω πανδημίας στερήθηκε εσόδων λόγω της μείωσης της κίνησης στην Ακτοπλοΐα και βεβαίως λόγω της μη είσπραξης μισθωμάτων εφαρμόζοντας απόλυτα τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.
Ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. αντιλαμβανόμενος την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας φροντίζει να εξοφλεί σε ελάχιστο χρόνο όλες τις υποχρεώσεις του προς τρίτους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Η διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. ευελπιστεί ότι το 2021 θα είναι μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά δεδομένου ότι αναμένεται η υλοποίηση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί για την εκκίνηση της Κρουαζιέρας, αλλά και την αναμενόμενη αύξηση του μεταφορικού έργου της Ακτοπλοΐας.
Άμεσοι στόχοι της διοίκησης του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. είναι :
1) Η πλήρης προσαρμογή των υποδομών και διαδικασιών στις ισχύουσες διεθνείς διατάξεις για τα Σημεία Εισόδου-Εξόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
2) Ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης πλωτών προβλητών για την προστασία του χώρου ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και αύξηση της δυναμικότητας του συγκεκριμένου τομέα.
3) Προώθηση σχεδίου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Λιμένος και εξοικονόμηση δαπανών ενέργειας.
4) Κατασκευή του ήδη αδειοδοτημένου από το ΥΝΑΝΠ έργου διαπλάτυνσης του ανατολικού finger pier σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της δραστηριότητας της Κρουαζιέρας.
5) Περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Εμπορικού Τομέα με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών.
Η διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. φιλοδοξεί ο Λιμένας Λαυρίου να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και του ελληνικού τουρισμού. Τέλος, η Διοίκηση οφείλει να σημειώσει την άψογη συνεργασία της με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Μέτοχο. Επίσης, θέλει να ευχαριστήσει το Κ. Λιμεναρχείο Λαυρίου, το Τελωνείο Λαυρίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος και το σύνολο των εργαζομένων για την άψογη συνεργασία.


Latest News

Διαδηλώσεις στο Αμβούργο κατά της πώλησης του λιμανιού στην MSC
Πετάχτηκαν φωτοβολίδες και υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία

Αυξημένη η διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια
Η συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το α΄ τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 16,5%

Βραβεύτηκε ελληνική μελέτη που εισάγει κανόνες ESG στα λιμάνια
Η επιστημονική έρευνα συνοψίζει τα εμπειρικά ευρήματα τριετούς εφαρμοσμένης έρευνας σε ζητήματα βιωσιμότητας των ναυτιλιακών και λιμενικών επιχειρήσεων

«Πράσινο φως» για 13 έργα στο λιμάνι του Πειραιά
Η ΑΕΠΟ αφορά τόσο υφιστάμενες υποδομές και τη λειτουργία του λιμανιού, όσο και τα έργα που δρομολογούνται σε αυτόν

Επίσημο το «φλερτ» της MSC για το λιμάνι του Αμβούργου
H Mediterranean Shipping Co (MSC) συνεχίζει τα επενδυτικά πλάνα, στον απόηχο της φρενήρους ανάπτυξης

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα
Οι εργαζόμενοι της ΠΝΟ προχωρούν σε απεργία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

Πρόβλημα με τρία πλοία στη Ραφήνα – Έμπλεξαν οι άγκυρές τους
Την ίδια ώρα, ένα ακόμα πλοίο έχει μείνει στα ανοιχτά, καθώς δεν μπορεί να πλησιάσει και να δέσει στο λιμάνι.

Το Sea2sea, ως το μεγαλεπήβολο έργο Ελλάδας και Βουλγαρίας
Στόχος του έργου είναι να συνδέσει τα βουλγαρικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα με τα ελληνικάστο βόρειο Αιγαίο μέσω μιας σύγχρονης υποδομής μεταφορών, ενέργειας και επικοινωνιών

Δυναμική επάνοδος της κρουαζιέρας στον Πειραιά - Υπερδιπλάσιοι επιβάτες το α' εξάμηνο
Το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι προκρατήσεις πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2022