Η αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των γυμναστηρίων και των κέντρων ευεξίας, αλλά και στην κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων, τροφοδοτούν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς κατασκευής πισινών. Της αγοράς εξακολουθεί να ηγείται η Η Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Allied Market Research, η παγκόσμια αγορά κατασκευής πισίνας συγκέντρωσε 6,77 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και αναμένεται να φθάσει τα 7,39 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, καταγράφοντας αύξηση 3,8% από το 2020 έως το 2027.

Αν και η ανάπτυξη που παρατηρείται στις παραπάνω παραμέτρους είναι ισχυρή, το υψηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης εμποδίζει την ανάπτυξη της αγοράς πισινών σε κάποιο βαθμό.

Πισίνες και COVID -19

Επίσης, η πανδημία επέδρασε σημαντικά. Σύμφωνα με την έκθεση, οι νέες κατασκευαστικές δραστηριότητες και η ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη έργων είτε σταμάτησαν ή επιβραδύνθηκαν λόγω των περιορισμών που επέβαλαν οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Επιπλέον, τα γυμναστήρια και οι αθλητικοί σύλλογοι έκλεισαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας, με αποτέλεσμα σταματήσει η κατασκευή νέων πισινών.

Πλέον, με τη χαλάρωση των περιορισμών καταγράφεται επανεκκίνηση της δραστηριότητας και αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για κατασκευή πισινών σε γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους και κτίρια κατοικιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές