Στα εγκαίνια της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα από τις 14 Μαίου εστιάζει η Süddeutsche Zeitung. Σε δημοσίευμα με τίτλο «Ανοίγουν Ελλάδα και Ισραήλ» σημειώνει ότι «από τις 14 Μαίου οι επισκέπτες από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ θα μπορούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας. Προϋπόθεση, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, είναι να έχουν εμβολιασθεί ή να προσκομίσουν αρνητικό μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια θα μπορούν ελεύθερα να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Ήδη από τον Μάιο, η Αθήνα είχε αποφασίσει, σε διμερές επίπεδο, την άρση της καραντίνας για επισκέπτες από το Ισραήλ. Από τις αρχές της χρονιάς η ελληνική κυβέρνηση πιέζει για την καθιέρωση ενός ενιαίου ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμών, που θα ισχύει σε όλη την ΕΕ».

Το ειδησεογραφικό δίκτυο N-TV παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μεγάλων τουρ-οπερέιτορς. Για την TUI, τη μεγαλύτερη επιχείρηση του κλάδου με έδρα το Ανόβερο, «μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τα ελληνικά νησιά, αλλά εκτιμάται ότι στις αρχές της θερινής σεζόν θα ανακάμψει και η Μαγιόρκα. Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για το καλοκαίρι είναι, με σειρά προτίμησης, οι εξής: Κρήτη, Μαγιόρκα, Ρόδος, Κως και η τουρκική ριβιέρα. ‘Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Ελλάδα προτιμούν ιδιαίτερα οι οικογένειες’, λέει ο εκπρόσωπος της TUI Άαγκε Ντίνχαουπτ».

Η DER Touristik με έδρα την Φρανκφούρτη σημειώνει ότι «στις κλασικές διακοπές για μπάνια οι επισκέπτες προτιμούν Μαγιόρκα και Κανάριες Νήσους, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Κροατία». Η εταιρία FTI στο Μόναχο «καταγράφει μεγάλη ζήτηση για Ελλάδα, Ντουμπάι, Τουρκία, αλλά και την ίδια τη Γερμανία, καθώς και τις γειτονικές χώρες». Για την Alltours, με έδρα το Ντίσελντορφ, «οι τουρίστες προτιμούν κυρίως τη Μαγιόρκα, τις Κανάριες Νήσους, την Ελλάδα την Τουρκία, αλλά και τη Βουλγαρία». Τέλος για την Schauinsland Reisen «οι δημοφιλέστεροι προορισμοί, με βάση τα σημερινά στοιχεία, είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, οι Κανάριες Νήσοι και ο Άγιος Δομίνικος, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες