Σε συζητήσεις με την Centricus Asset Management βρίσκεται η UEFA, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα της επιτρέψει  να αναδιαρθρώσει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να ανατρέψει τα σχέδια για τη δημιουργία της Super League.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η UEFA συνεργάζεται με την Centricus για την εκπόνηση ενός σχεδίου που αφορά στη χρηματοδότηση ενός νέου τουρνουά UEFA Champions League.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι 12 από τους πλουσιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για τη διοργάνωση ενός ξεχωριστού τουρνουά του Super League προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, αλλά και εκατέρωθεν απειλές για προσφυγές.

Το σχέδιο των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από την  JPMorgan Chase & Co.

Η Centricus, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τον ιστότοπό της, αυξάνει την παρουσία της σε συμφωνίες ποδοσφαίρου. Αποτέλεσε μέρος μιας κοινοπραξίας, μαζί με τη SoftBank Group Corp. και τη FIFA, και διεξήγαγε συνομιλίες για να επενδύσει στον ελβετικό σύλλογο FC Basel.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport