Ήταν Ιούνιος του 2019 όταν το Facebook επεχείρησε να κυκλοφορήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα, το libra, το οποίο σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια θα ήταν παγκόσμιο και συνδεδεμένο με ένα καλάθι κυρίαρχων νομισμάτων όπως το δολάριο και το ευρώ .

Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις από τις ρυθμιστικές αρχές είχαν ως αποτέλεσμα βασικοί χρηματοδότες του εγχειρήματος να αποσυρθούν και το σχέδιο να μπει στις καλένδες.

Πλέον η εικόνα είναι διαφορετική. Εως το τέλος του έτους, αναμένεται να κυκλοφορήσει το Diem , το ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από το Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CNBC, η Diem Association, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ελβετία, ο οποίος επιβλέπει την ανάπτυξη του diem, στοχεύει να ξεκινήσει την πιλοτική κυκλοφορία ενός ψηφιακού νομίσματος συνδεδεμένου με το αμερικανικό δολάριο.

Η πηγή, την οποία επικαλείται το δημοσίευσμα, τονίζει ότι η αρχική κυκλοφορία θα είναι περιορισμένη εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στις συναλλαγές μεταξύ μεμονωμένων καταναλωτών. Μπορεί επίσης να υπάρχει μια επιλογή για τους χρήστες να αγοράζουν αγαθά.

Η κυκλοφορία του Diem βρίσκεται στο στόχαστρο. Δεδομένης της ευρείας εμβέλειας του Facebook – είχε 2,8 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το τέταρτο τρίμηνο του 2020 – οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι πολιτικοί εκφράζουν ανησυχίες ότι έναν τέτοιο νόμισμα θα μπορούσε να απειλήσει τη νομισματική σταθερότητα και ενδεχομένως να επιτρέψει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η συμμετοχή του Facebook σήμαινε επίσης ότι υπήρχαν ανησυχίες για το πώς θα προστατεύσει το απόρρητο των χρηστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto