Οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο είχαν πάντα κάτι περισσότερο από τεχνική ικανότητα, ευελιξία και ταχύτητα και ο πλούτος τους δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των ρεκόρ που κατέρριψαν, των τίτλων που έλαβαν ή το πόσο δημοφιλείς υπήρξαν μεταξύ των φιλάθλων.

Οι πλουσιότεροι αστέρες τους παγκόσμιου αθλητισμού αύξησαν την περιουσία τους μέσω κερδοφόρων τοποθετήσεων, επενδύσεων και προσοδοφόρων επιχειρήσεων.

Η εταιρεία GOBankingRates.com καταγράφει τους πλουσιότερους αθλητές κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν πλέον εγκαταλείψει την ενεργό δράση, διατηρούν την περιουσία τους.

Η ΧΡΥΣΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛεΜπρόν Τζέιμς – Καθαρή Περιουσία 500 εκατομμύρια δολάρια

Ο σούπερ -σταρ του μπάσκετ ΛεΜπρόν Τζέιμς LeBron James έχει τις πιο προσοδοφόρες συμφωνίες με μάρκες στο NBA και έχει συνεργασίες με την Nike, Beats by Dre, Coca-Cola, Samsung και άλλες. Ο Τζέιμς υπέγραψε ένα τετραετές συμβόλαιο 153 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Los Angeles Lakers το 2018. Εκτός του γηπέδου, ωστόσο, ο Τζέιμς είναι ακόμη πιο επιτυχημένος με ενεργό φιλανθρωπική δράση. Έχει μερίδιο ιδιοκτησίας στο franchise Blaze Pizza. ‘Εχει ιδρύσει το Ίδρυμα Οικογένειας LeBron James – έναν οργανισμό που υποστηρίζει την εκπαίδευση και άνοιξε ένα δημοτικό σχολείο το 2018.


Κριστιάνο Ρονάλντο – Περιουσία 500 εκατομμύρια δολάρια

Πέντε φορές παίκτης της χρονιάς από την FIFA και κορυφαίος σκόρερ στο UEFA Champions League, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ρονάλντο είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Σύμφωνα με την λίστα του Forbes, ο Ρονάλντο είναι ο δεύτερος αθλητής με το υψηλότερο εισόδημα του 2020 με μισθό 60 εκατομμυρίων δολαρίων στη νέα του ομάδα, τη Γιουβέντους. Έχει υπογράψει ισόβια συνεργασία με την Nike που πιστεύεται ότι ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ρότζερ Στάουμπαχ – Περιουσία 600 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ρότζερ Στάουμπαχ, πρώην αστέρας του αμερικανικού φούτμπολ και νυν επιχειρηματίας. Από τότε που έπαιζε εργαζόταν ως μεσίτης ακινήτων και όταν αποσύρθηκε το 1979, αφιερώθηκε στη δική του εταιρεία – την Staubach. Διαθέτει ακίνητα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Μίκαελ Σουμάχερ – Καθαρή Περιουσία: 600 εκατομμύρια δολάρια

Ένας από τους αθλητές με τις υψηλότερες, ιστορικά, αποδοχές , ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και κατέχει το ρεκόρ της Formula 1 για τις περισσότερες νίκες στη σταδιοδρομία του. Το 2020, με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον πρώτο αγώνα της Φόρμουλα 1 (1950) και μετά από ψηφοφορία, ο Μίχαελ Σουμάχερ αναδείχθηκε ως η προσωπικότητα με την μεγαλύτερη επιρροή στο άθλημα, σε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος. Σήμερα, ο Σουμάχερ συνεχίζει την αποθεραπεία του στο σπίτι της οικογένειας στην Ελβετία μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη, κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου του 2013.

Μάτζικ Τζόνσον –  Καθαρή Περιουσία: 600 εκατομμύρια δολάρια

Ο Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον είναι Αμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής, από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς αθλητές. Αγωνίστηκε στην ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς για 13 περιόδους. Αποσύρθηκε το 1996 και ακολουθήσε ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρημαντική πορεία. Ο Τζόνσον ίδρυσε την Magic Johnson Enterprises, όπου έχει συνεργαστεί με τη Sony Pictures και την Starbucks. Συνεχίζοντας την παρουσία στον αθλητισμό, ο Τζόνσον έγινε συνιδιοκτήτης των Los Angeles Dodgers το 2012 αφού αγόρασε την ομάδα έναντι 2 δισ. δολαρίων.


Λιονέλ Μέσι  – Καθαρή Περιουσία: 600 εκατομμύρια δολάρια

Ο Lionel Messi αναφέρεται συχνά ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής σήμερα με μοναδικό ανταγωνιστή για τον τίτλο αυτό τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μέσι βρίσκεται τρίτος στη λίστα του Forbes 2020 με τους υψηλότερα αμειβόμενους αθλητές με κέρδη 104 εκατομμυρίων δολαρίων, έναν συνδυασμό των 72 εκατομμυρίων δολαρίων του που λαμβάνει ετησίως από την Μπαρτσελόνα και των πολλών συμφωνιών με εταιρείες, όπως η συνεργασία του με την Adidas .

Τζούνιορ Μπρίτζμαν – Καθαρή Περιουσία: 600 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν έπαιζε για 12 χρόνια στο NBA για τους Milwaukee Bucks και τους Los Angeles Clippers. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του το κέρδισε μέσω της δρασηριοποίησής του στα franchise γρήγορου φαγητού. Ο Μπρίτζμαν επένδυσε το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών του ύψους 350.000 δολαρίων στα franchises του Wendy’s και έκτοτε η περιουσία του απογειώθηκε. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης των περιοδικών Ebony και Jet.

Τάιγκερ Γουντς – Καθαρή Περιουσία 800 εκατομμύρια δολάρια

Παρά το σκάνδαλο του 2009 που απείλησε τις συμφωνίες και τις χορηγίες του ο Τάιγκερ Γουντς παραμένει ο πλουσιότερος παίκτης γκολφ στον κόσμο. Κατά την αθλητική του σταδιοδρομία, δημιούργησε πολυάριθμα ρεκόρ, καθώς είναι ο αθλητής γκολφ με την μεγαλύτερη χρονική παραμονή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης καθώς και με τις αριθμητικά περισσότερες εβδομάδες ως σύνολο. Ανάμεσα στις πολλές άλλες διακρίσεις και βραβεία που κέρδισε, συγκαταλέγονται 18 παγκόσμια πρωταθλήματα γκολφ, 14 επαγγελματικά πρωταθλήματα γκολφ και 79 PGA Tour αγώνες στις ΗΠΑ. Τον Απρίλιο του 2019 κατέκτησε για 5η φορά το Μάστερς. Ωστόσο, η πλειονότητα της περιουσίας του Woods προέρχεται από συνεργασίες με μεγάλες μάρκες, όπως η Nike, η Gatorade και η American Express.

Άννα Κάσπρζακ – Καθαρή Περιουσία 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Η παρουσία της Δανέζας αναβάτριας Άννα Κάσπρζακ στην δεκάδα των πλουσιότερων αθλητών του κόσμου σίγουρα προκαλεί έκπληξη, καθώς το όνομά της δεν είναι ευρέως γνωστό. Η 32χρονη αγωνίστηκε για λογαριασμό της Δανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016. Αν και δεν έχει Ολυμπιακά μετάλλια, η Άννα Κάσπρζακ έχει κερδίσει μετάλλια σε πολλές ευρωπαϊκές εκδηλώσεις. Πώς λοιπόν είναι από τις νεότερες δισεκατομμυριούχους στον κόσμο; Είναι η εγγονή του Karl Toosbuy, ιδρυτή της εταιρείας παπουτσιών ECCO.

Ίον Τσιριάκ – Καθαρή περιουσία: 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο 83χρονος πλέον πρώην παίκτης του τένις, ο Ρουμάνος Ίον Τσιριάκ , θεωρείται η πλουσιότερη προσωπικότητα του αθλήματος. Έφτασε μέχρι την 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Μετά την απόσυρσή του από το τένις ίδρυσε την Banca Tiriac το 1990 και επέκτεινε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία ώστε να συμπεριλάβει πολλές εταιρείες υπό την Tiriac Holdings.

Μάικλ Τζόρνταν – Καθαρή περιουσία: 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Συχνά θεωρείται ως ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών, και σύμφωνα με την CelebrityNetWorth.com η περιουσία του ανέρχεται πλέον σε 2,2 δισ. δολ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, οδήγησε τους Chicago Bulls σε έξι πρωταθλήματα NBA και κέρδισε συνολικό μισθό 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι επιτυχίες του εκτός γηπέδου, ωστόσο, τον έκαναν δισεκατομμυριούχο. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην δημοφιλή ταινία «Space Jam», ο Τζόρνταν κατέχει τους Charlotte Hornets και έχει συμφωνίες χορηγίας με τη Nike και την Gatorade.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport