Η στερλίνα σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου ενόψει και μιας κρίσιμης εβδομάδας που αναμένεται να δώσει περισσότερες ενδείξεις για το αν η οικονομία της Βρετανίας ανακάμπτει από τη βαθύτερη ύφεση της εδώ και τρεις αιώνες!

Σε αντίθεση με το αδύναμο δολάριο, η λίρα αυξήθηκε κατά 0,3% στα 1,3888 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Απριλίου. Επίσης η λίρα βρέθηκε 0,1% χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στις 86,63 πένες.

Οι traders θα παρακολουθούν αυτήν την εβδομάδα τις διάφορες βιομηχανικές έρευνες για το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με στοιχεία για την αγορά εργασίας, τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις, όπως αναφέρει το Reuters.

Τόσο οι αναλυτές της ING όσο και της UniCredit τόνισαν στους πελάτες τους ότι υπάρχει περιθώριο ενίσχυσης της στερλίνας στα 1,40 δολάρια αυτήν την εβδομάδα.

Η λίρα είχε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο στο 2021, βοηθούμενη από την ταχεία ανάπτυξη των εμβολιασμών COVID-19 σε ολόκληρη τη Βρετανία και από τη μείωση των προσδοκιών για αρνητικά επιτόκια.

Καθώς η Αγγλία άνοιξε ξανά καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, γυμναστήρια και παμπ, οι αναλυτές αναμένουν ότι η οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακάμψει γρηγορότερα από ό, τι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές