Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί ο νότιος άξονας του αυτοκινητόδρομου Ε65, Λαμία – Ξυνιάδα. Το υπουργείο Υποδομών εκτιμά πως μέχρι τα τέλη Μαίου θα δοθεί στην κυκλοφορία η Δυτική Παράκαμψη Λαμίας, ένα τμήμα 14,2 χιλιομέτρων. Ωστόσο, για να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό θα πρέπει να φηφιστεί από την Βουλή μια νέα τροπολογία.

Κι αυτό καθότι, θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως η σύμβαση παραχώρησης με την Κεντρική Οδό δεν προέβλεπε τμηματική λειτουργία του τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα του αυτοκινητόδρομου.

Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο τμήμα θα δινόταν στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα με σκοπό εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες, αλλά αυτό πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Το τμήμα της Παράκαμψης Λαμίας ξεκινά από τη σύνδεση του Ε65 με τον Μαλιακό Κόλπο, στον ημικόμβο Ανθήλης και τερματίζει 3 χιλιόμετρα πριν τον κόμβο Καρπενησίου περίπου στην περιοχή Λιανοκλαδίου.

Δεδομένου του ότι το νέο τμήμα δεν θα συνδέεται με το υπό λειτουργία τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, όσοι θα θέλουν να πάνε προς Δομοκό και Θεσσαλία θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη σημερινή διαδρομή από Λαμία και το οροπέδιο Όθρυος.

Την ίδια ώρα, κατασκευάζεται ένας ανισόπεδος κόμβος που θα οδηγεί προς Λαμία και ο οποίος υπολογίζεται  να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ στο συγκεκριμένο τμήμα δεν υπάρχουν διόδια.

Το Λαμία – Ξυνιάδα  θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τα Τρίκαλα ενώ και με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή του βόρειου τμήματος, η Αθήνα θα συνδέεται με τα Γρεβενά σε λιγότερο από 4 ώρες. Το έργο, προΰπολογισμού 310 εκατ. ευρώ κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές