Αντιμέτωποι με αυξανόμενο κόστος θα έρθουν οι τομείς των αυτοκινήτων και των κατασκευών της Ευρώπης εάν αποτύχουν να μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.

Στις 25 Μαϊου θα συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν πώς θα επιτύχουν τον συλλογικό στόχο του 2030 για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Κομισιόν εξετάζει τη δημιουργία ενός πρόσθετου συστήματος κινήτρων για τη μείωση της ρύπανσης, γνωστό ως εμπόριο εκπομπών κτιρίων και οδικών μεταφορών, σύμφωνα με έγγραφο που διανεμήθηκε στους διπλωμάτες στις Βρυξέλλες.

Ο στόχος αυτού του νέου προγράμματος θα είναι να παρέχει «ένα πρόσθετο κίνητρο στους φορείς αυτών των τομέων για να αναλάβουν επιπλέον δράσεις, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των εκπομπών σε όλα τα κράτη μέλη».

Στον απόηχο όλων αυτών των εξελίξεων οι τιμές έχουν ήδη «χτυπήσει»  ρεκόρ με 47 ευρώ ανά μετρικό τόνο την περασμένη εβδομάδα, και οι αναλυτές αναμένουν ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Οι τιμές θα υπερδιπλασιαστούν έως το τέλος του έτους στα 110 ευρώ ανά τόνο, ανέφεραν οι οικονομολόγοι του Berenberg με επικεφαλής τον Lawson Steele σε ενημερωτικό τους σημείωμα τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, η Morgan Stanley προέβλεψε ότι θα ξεπεράσουν τα 60 ευρώ/τόνο λόγω της μεταρρύθμισης του συστήματος εμπορίας εκπομπών τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.