Η πρόβλεψη κερδών της eBay Inc για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν κατώτερη των προσδοκιών της αγοράς, καθώς η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρό ανταγωνισμό από μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, όπως η Amazon.com Inc, για ένα μερίδιο των διαδικτυακών αγορών την περίοδο έξαρσης της πανδημίας COVID-19.

Η τιμή των μετοχών της eBay μειώθηκε κατά 6%.

Παρά το γεγονός ότι η έμφαση που έδωσε η eBay στη διαφήμιση, αλλά και στη διαχείριση των πληρωμών από τις διαδικτυακές αγορές των πελατών της, η Amazon παραμένει ένας πιο ελκυστικός προορισμός διαδικτυακών αγορών, για τους περισσότερους καταναλωτές.

Η ανάδειξη της καναδικής Shopify Inc, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της, νωρίτερα χθες, κλιμάκωσε την άσκηση της πίεσης στην eBay.

«Αρκετές εταιρίες βλέπουν ανάπτυξη εκτός της πορείας των αριθμών που αυξήθηκαν από την COVID-19. Έτσι, αυτή είναι μία σχετική πρόκληση για την eBay, καθώς δεν μπόρεσε να κεφαλοποιήσει πλήρως, τα κέρδη από την πανδημία» σύμφωνα με τον Ιγκάλ Αρουνιάν, αναλυτή της Wedbush.

Η eBay ανακοίνωσε ότι αναμένει τα τρέχοντα αναπροσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου μεταξύ των 91 και των 96 σεντς ανά μετοχή, κάτω από την πρόβλεψη (Refinitiv IBES) για κέρδη 1,02 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδά της, αυξήθηκαν κατά 40% στα 3,02 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 2,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαιτίας της αύξησης των διαδικτυακών αγορών, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, από την COVID-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ