Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ σε φρέσκα κεφάλαια θα χρειαστεί η γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Μπορντό, προκειμένου να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, ενώ μέσω της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν στο πρακτορείο Bloomberg πηγές προσκείμενες στην ομάδα, ο γαλλικός εμβληματικός σύλλογος βρίσκεται σε αναζήτηση νέων ιδιοκτητών, καθώς έχει ήδη τεθεί σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δυνητικοί αγοραστές έχουν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να πληρώσουν τα 100 εκατ. ευρώ ως αρχικό ποσό, προκειμένου να καλυφθουν τα χρέη, αλλά και οι προβλεπόμενες ζημιές για τα επόμενα δύο χρόνια.

Την προηγούμενη εβδομάδα πρόεδρος της ομάδας Φρεντερίκ Λογκεπέ , ανακοίνωσε πως σταματά να στηρίζει τον όμιλο και το άφησε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης από το Εμπορικό Δικαστήριο, έως ότου βρεθεί μια «βιώσιμη λύση».

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι διαχειριστές προσέλαβαν τη Rothschild & Co. προκειμένου να συμβουλεύσει για τη διαδικασία πώλησης.

Τα χρέη της ομάδας ανέρχονται στα 60 εκατομμύρια ευρώ και μπορούν σύντομα να φτάσουν στα 80 εκατομμύρια. Η Μπορντό αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο υποβιβασμού από την Ligue 1 στην 5η κατηγορία, εξαιτίας αυτών.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης Covid-19, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο των σταδίων για περισσότερο από ένα χρόνο. Στη Γαλλία, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την κατάρρευση μιας προσοδοφόρας συμφωνίας για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης με τον ισπανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Mediapro.

Η Μπορντό δήλωσε σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο όταν η King Street Capital, το αμερικανού fund που απέκτησε τον έλεγχο του συλλόγου το 2018, πήρε την απόφαση να σταματήσει να επενδύει στην ομάδα.

Η κατάσταση τη ομάδας έχει ήδη τραβήξει την προσοχή του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Francois Pinault, ο οποίος κατέχει επίσης το Chateau Latour, έναν από τους κορυφαίους αμπελώνες του Μπορντό.

Σε μια επιστολή που δημοσιοποιήθηκε στη γαλλική εφημερίδα Sud Ouest αυτήν την εβδομάδα, ο 84χρονος Pinault κάλεσε άλλους οινοπαραγωγούς του Μπορντό να βοηθήσουν στη διάσωση του ποδοσφαιρικού συλλόγου, λέγοντας ότι «συγκινήθηκε» από τη σκέψη ότι θα μπορούσε να εξαφανιστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι