Η Amazon επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην προσθήκη περισσότερων αποθηκευτικών χώρων και στην ανάπτυξη του δικούς της στόλου με αεροπλάνα, φορτηγά και βανάκια, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες του ανταγωνισμού της που εμφανίζονται πιο διστακτικές σε επενδύσεις εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης.

Η εταιρεία κατά την ανακοίνωση των κερδών της στο πρώτο τρίμηνο, την Πέμπτη, τόνισε ότι οι κεφαλαιουχικές της δαπάνες αυξήθηκαν κατά 80% τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι επενδύσεις αποτελούν μέρος του στόχου της Amazon να διαχειριστεί τις δικές της παραδόσεις και να επιταχύνει τη διαδικασία αποστολών, στηριζόμενη έτσι λιγότερο σε τρίτες εταιρείες όπως η UPS και η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Θέλει να γίνει η ταχύτερη στις παραδόσεις

Η Amazon πραγματικά από καιρό έχει από καιρό διατυπώσει τις βλέψεις της να είναι η ταχύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην παράδοση στον τελικό αποδέκτη των online παραγγελιών. Η έκθεση κερδών του πρώτου τριμήνου αποκάλυψε πόσα προτίθεται να δαπανήσει για να επιτελέσει το στόχο της.

Ο CFO της Amazon Μπράιαν Ολβάνσκι δήλωσε ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της εταιρείας, οι οποίες περιλαμβάνουν την επέκταση της εφοδιαστικής και το κόστος των κέντρων δεδομένων, αυξήθηκαν κατά 80% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε πολλές επιχειρήσεις να επιβραδύνουν τις δαπάνες προς επένδυση, η Amazon επεκτείνει τις επενδύσεις της, αυξάνοντας την παρουσία της στις μεταφορές και την εφοδιαστική σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Ολβάνσι είπε ότι η εταιρεία πρόσθεσε περισσότερες αποθήκες και αύξησε το στόλο της σε αεροπλάνα και φορτηγά γραμμής. Η Amazon συνεχίζει επίσης να αναπτύσσει το δίκτυο παράδοσης με συμβεβλημένους συνεργάτες, που συχνά διακρίνεται από τα μπλε φορτηγά μάρκα με το brand της Amazon, για να επιβλέπει περισσότερους από 100.000 οδηγούς.

Συνολικά, η εταιρεία αύξησε την ικανότητα των εσωτερικών δραστηριοτήτων εφοδιαστικής της, γνωστής ως AMZL, κατά 50% σε ετήσια βάση, δήλωσε ο Oλβάνσκι. Η Amazon αναμένεται ότι θα συνεχίσει να δαπανά μεγάλα ποσά σε αυτά τα πεδία κατά το υπόλοιπο του 2021 και πιθανώς έως το 2022.

Επέκταση εφοδιαστικής αλυσίδας

Η επέκταση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ζωτικής σημασίας για την Amazon καθώς επιδιώκει να επιταχύνει τις παραδόσεις και, στο μέλλον, να κάνει την επιχείρηση παράδοσης πακέτων πιο οικονομική. Ο Ολβάνσκι τόνισε ότι η Amazon σημειώνει πρόοδο σε αυτό το μέτωπο, σημειώνοντας ότι «το κόστος μας αυτή τη στιγμή είναι πολύ ανταγωνιστικό με τις εξωτερικές μας επιλογές».

Η Amazon εξακολουθεί να βασίζεται σε τρίτους παρόχους όπως η UPS, η FedEx και η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ για να χειριστούν ένα μέρος των παραδόσεων. Όμως, η εταιρεία έχει αναπτύξει σταθερά το στόλο της με αεροπλάνα, φορτηγά και βανάκια για να πλησιάσει τους ανταγωνιστές της. Σύμφωνα με μια εκτίμηση τον περασμένο Αύγουστο, η Amazon πλέον παραδίδει με το δικό της μηχανισμό περίπου τα δύο τρίτα των πακέτων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή