Απανωτά είναι τα «χτυπήματα» της Castor Maritime στην secondhand αγορά πλοίων. Τελευταίο «χτύπημα» της εισηγμένης στον Nasdaq ναυτιλιακής εταιρείας του Πέτρου Παναγιωτίδη η απόκτηση en bloc πέντε δεξαμενόπλοιων από μη συνδεδεμένη εταιρεία αντί μιας συνολικής τιμής 49,25 εκατ. δολ.

Πρόκειται για δύο κορεάτικης ναυπήγησης, έτος 2006, MR1, δύο δεξαμενόπλοια Aframax / LR2 κατασκευής 2006, επίσης στην Κορέα και ένα Aframax / LR2 κατασκευής 2002 σε Κορεάτικο και αυτό ναυπηγείο. Οι εξαγορές αναμένεται να ολοκληρωθούν με την παράδοση των πλοίων στο δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους.

Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Castor, σχολίασε μεταξύ άλλων : «Eίμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη αγορά μέχρι στιγμής, με την απόκτηση πέντε δεξαμενόπλοιων. Από την είσοδό μας στην αγορά δεξαμενόπλοιων νωρίτερα αυτό το έτος, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε γρήγορα το στόλο των δεξαμενόπλοιων μας σε οκτώ πλοία. Με την ολοκλήρωση όλων των εξαγορών που ανακοινώσαμε πρόσφατα ο στόλος μας θα αποτελείται από είκοσι τρία πλοία, δημιουργώντας μια εταιρεία με διαφοροποιημένο στόλο από δεκαπέντε πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και οκτώ δεξαμενόπλοια».

Επισημαίνεται ότι πριν από δυο ημέρες η Castor Maritime είχε ανακοινώσει μια ακόμη εξαγορά ενός panamax bulker έναντι 14,5 εκατ. δολ, ενώ μόνο τον Απρίλιο αγόρασε συνολικά τέσσερα πλοία. Με την παράδοση όλων των πλοίων η Castor θα διαθέτει στόλο 23 πλοίων, με συνολική χωρητικότητα 2,0 εκατομμύρια dwt, αποτελούμενα από 1 πλοίο ξηρού φορτίου Capesize, 6 Kamsarmax και 8 Panamax, καθώς και 1 δεξαμενόπλοιο Aframax, 5 Aframax / LR2 και 2 MR1.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα