Το πρώτο τσάρτερ για τη τουριστική περίοδο 2021, με 25 Ελβετούς τουρίστες προσγειώθηκε χθες Μεγάλο Σάββατο στον αερολιμένα ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Κω.

Το αεροσκάφος της Edelweiss Air 180 θέσεων, προερχόμενο από Ζυρίχη προσγειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο, σχεδόν ταυτόχρονα με την πτήση της Skyexpress, που μετέφερε το Άγιο Φως στο νησί.

Οι ταξιδιώτες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ που εισήλθαν στη χώρα χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας, παρουσίασαν το αρνητικό τεστ για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, στο οποίο υποβλήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες- πριν από την άφιξή τους- και κάποιοι άλλοι το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Να σημειωθεί, ότι η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού τεστ 72 ωρών περιλαμβάνει και τα παιδιά άνω των 5 ετών, που θα φτάνουν στην Ελλάδα. Στις 6.30 το απόγευμα, Κυριακή του Πάσχα προσγειώνεται στον αερολιμένα της Κω και η πτήση της Ryannair από Βερολίνο. Από το Βερολίνο οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Οι ανακοινώσεις Θεοχάρη για το άνοιγμα του Τουρισμού
Τουρισμός |

Οι ανακοινώσεις Θεοχάρη για το άνοιγμα του Τουρισμού

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με θέμα: «Το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού» και την παρουσίαση της φετινής καμπάνιας του ΕΟΤ από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, από το Σούνιο

HSBC: Με 4 ποσοστιαίες μονάδες θα επιδράσει στο ΑΕΠ ο τουρισμός μέχρι το 2022
Τουρισμός |

Τι προβλέπει η HSBC για τη φετινή τουριστική σεζόν

Με τον τουρισμό να κινεί περισότερο από το 20% της ελληνικής οικονομίας, η ανάκαμψη που αναμένεται φέτος να δώσει σημαντική ώθηση στο ΑΕΠ. Αυτό προκύπτει από την έκθεση της βρετανικής τράπεζας HSBC σε σχέση με τις προοπτικές για τον τουρισμό φέτος.