Το εργασιακό νομοσχέδιο και οι αλλαγές που περιέχει στον τρόπο εφαρμογής του ωραρίου εργασίας, βάζουν «φωτιά» στον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το πρώτο κύμα των αντιδράσεων στα μέτρα αναμένεται να εκδηλωθεί κατά τις σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ, όπως και την Πέμπτη 6 Μαΐου οπότε θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) το οποίο διαφοροποιείται πλήρως από τον προγραμματισμό της Συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν με την διαρροή των επικείμενων μέτρων, γίνεται φανερό ότι το θέμα αυτό εξελίσσεται στην πρώτη σοβαρή πολιτική αναμέτρηση της κυβέρνησης αφενός, με την αντιπολίτευση, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και την κοινωνία αφετέρου.

Την επόμενη εβδομάδα οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα οριστικοποιηθούν και αναμένεται – αμέσως μετά – να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Ως εκ τούτου η πολιτική και συνδικαλιστική σύγκρουση και αντιπαράθεση θα κορυφωθεί και θα δοκιμάσει τις κυβερνητικές αντοχές.

Στο θέμα αυτό όλες οι πολιτικο-συνδικαλιστικές δυνάμεις είναι απέναντι.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο « αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους» και την Πρωτομαγιά ως «την πρώτη δυναμική απάντηση» στις επερχόμενες αλλαγές στο ωράριο και τις συλλογικές συμβάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το νομοσχέδιο ως «τερατούργημα» και χαρακτηρίζει τον υπουργό Εργασίας ως «οδοστρωτήρα». Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα οδηγεί «στην κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, σε απροστάτευτους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Σε δεκάωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες, σε ωράριο εργασίας – λάστιχο και σε εργασία – χωρίς κανόνες – ακόμη και το Σαββατοκύριακο».

Η ΓΣΕΕ αναφερόμενη σε όσα μέτρα του νομοσχεδίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. «Πρόκειται για δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, που βάζουν στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο», σημειώνει η Συνομοσπονδία και καλεί τα συνδικάτα σε ετοιμότητα αναφερόμενη «στο ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων».

Τα συγκεκριμένα μέτρα «ετοιμάζονται εδώ και μήνες», έχουν συζητηθεί ήδη στο υπουργικό συμβούλιο και σε ένα μεγάλο βαθμό αποτελούν κεντρική «επιλογή» της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκης – που χειρίζεται το συγκεκριμένο εγχείρημα – χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «μια σημαντική μεταρρύθμιση» που προσαρμόζει την αγορά εργασίας στα σύγχρονα ευρωπαϊκά οικονομικά και τεχνολογικά δεδομένα.

Ο βασικός κορμός των διατάξεών περιλαμβάνει: την μεγαλύτερη ευελιξία στην κατανομή του χρόνου εργασίας, την αύξηση των επιτρεπόμενων ωρών υπερωρίας στη βιομηχανία, την ευελιξία και στις επιλογές του τρόπου «επιστροφής» της επιπλέον απασχόλησης με την χρήση ακόμη και της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας, τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στον τρόπο ψηφοφορίας για την εκλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, τους νέους κανόνες για την τηλεργασία και την καθιέρωση ποινών για σεξουαλική και λεκτική παρενόχληση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά
«Μάχη» για τον κατώτατο μισθό στην Ευρώπη – Τα επιχειρήματα υπέρ και κατά  [πίνακες]
Διεθνή |

«Μάχη» για τον κατώτατο μισθό στην Ευρώπη - Τα επιχειρήματα υπέρ και κατά

Οι διαβουλεύσεις για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μετά την παρουσίαση της σχετικής πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2020. Η πρόταση έχει ήδη προκαλέσει θετικές και αρνητικές αντιδράσεις

Delphi Forum – Γιάννης Καντώρος: «Η σύγχρονη ψηφιακή οικονομία απαιτεί ανάλογα εργασιακά σχήματα»
Επιχειρήσεις |

Delphi Forum - Γιάννης Καντώρος: «Η σύγχρονη ψηφιακή οικονομία απαιτεί ανάλογα εργασιακά σχήματα»

Για την αναγκαιότητα του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, στον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία και μια ανατρεπτική οργάνωση και λειτουργία οδηγούν σε μια νέα αντίληψη για την εργασία στο μέλλον, μίλησε στο Delphi Forum ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican

Συν-Εργασία: Από αύριο 13 Μαΐου η υποβολή δηλώσεων για τον Μάιο
Tax |

Από αύριο 13 Μαΐου η υποβολή δηλώσεων στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Μάιο

Δίνεται, ακόμη, εκ νέου η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στους δικαιούχους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων