Μια νέα πράσινη επενδυτική στρατηγική με στόχο να κατευθύνει κεφάλαια σε περιβαλλοντικά έργα σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το λεγόμενο σχέδιο Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση απαριθμεί 26 μεμονωμένα μέτρα και αναμένεται να εγκριθεί άμεσα από το υπουργικό συμβούλιο με σκοπό την κινητοποίηση επενδύσεων για έργα προστασίας του κλίματος.

Στόχος του σχεδίου, το οποίο ευθυγραμμίζεται με τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, είναι να καταστεί η Γερμανία leader στην παγκόσμια βιώσιμη χρηματοδότηση.

Στοχεύει επίσης να υποστηρίξει την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, θα απαιτήσει ετήσιες επενδύσεις 350 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο ανταποκρίνεται επίσης στην απαίτηση επενδυτών, οι οποίοι ζητούν από τις εταιρείες να συμμορφώνονται με τα περιβαλλοντικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Για να βοηθήσει τους επενδυτές, το γερμανικό σχέδιο προβλέπει ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» αειφορίας που διευκολύνει τον εντοπισμό πράσινων επενδυτικών ευκαιριών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τις εγγυήσεις και να βοηθήσει τις εξαγωγικές πιστώσεις για πράσινα έργα και να ανακατανείμει 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετοχές που κατέχει σε συνταξιοδοτικά ταμεία και ταμεία πρόνοιας σε πράσινες επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green