Ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα πρώτα δεδομένα σε σχέση με τη ζήτηση για τουριστικά πακέτα, που διαθέτουν οι δύο κολοσσοί της τουριστικής βιομηχανίας της Ευρώπης, TUI και FTI.

‘Ηδη από το προηγούμενο διάστημα, ενόψει του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου,  η TUI βρισκόταν σε στενό συντονισμό και με την Ελλάδα, εκτός από Ισπανία και Κύπρο και προέτρεπε τους Γερμανούς να κλείσουν νωρίς τις διακοπές τους, καθώς ανοίγοντας τα σύνορα, αναμένεται ότι τα δημοφιλή ξενοδοχεία θα κλείσουν γρήγορα.

Τα ελληνικά νησιά, κυρίως Κρήτη, Ρόδος και Κως βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων και ήδη έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες πτήσεις. Η TUIfly έχει προγραμματίσει πτήσεις προς την Κρήτη στις 14 Μαΐου από έξι αεροδρόμια Αννόβερο, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη, με προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και συνεχίζει με πτήσεις προς Κω, Ρόδο και Κέρκυρα στις 15 Μαΐου.

Στο πρόγραμμά της όσον αφορά τα τουριστικά πακέτα που προσφέρει η TUI περιάμβάνονται περισσότερα από 3.000 τουριστικά καταλύματα σε 21 ελληνικά νησιά και, όπως έχει γίνει γνωστό, η ζήτηση για την Ελλάδα είναι καλή προς το παρόν.

Από την FTI βλέπουν να εκτινάσσονται οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι με Ελλάδα και Κύπρο μεταξύ των προορισμών με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Προβλέπουν ότι αυτή η τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή, ωστόσο ο κλάδος θα αποκαταστήσει τους ρυθμούς του το 2022.

Και η FTI ξεκινάζει τα πακέτα για τα ελληνικά νησιά στις 14 Μαΐου. Ο ταξιδιωτικός όμιλος έχει μάλιστα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του κατά 20% σε σύγκριση με το 2019, ενώ σχεδιάζει περισσότερες πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός