Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kellogg εκτιμά ότι η κατανάλωση σνακ αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας τροφοδοτώντας έτσι την αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας.

Ο διατροφικός κολοσσός Kellogg, που παράγει διάσημα προϊόντα σνακ όπως τα Pringles και τα Cheez-its, βλέπει στην πραγματικότητα ότι η κατανάλωση σνακ επιταχύνεται λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Οι μετοχές της Kellogg σημείωσαν άνοδο άνω του 7% στις μεσημεριανές συναλλαγές της Wall Street την Πέμπτη, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις σε κερδοφορία και αύξησε τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,1% στα 3,58 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έντονη ζήτηση για σνακ βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων του τριμήνου. Στη Βόρεια Αμερική, η Kellogg είδε τα οργανικά έσοδα του τμήματος σνακ να αυξάνονται 3,5%.

«Το σνακ δεν έχει επιβραδυνθεί. Στην πραγματικότητα, το σνακ έχει επιταχύνει την ανάπτυξή του, οπότε πιστεύουμε στην επιλογή από μέρους των καταναλωτών των προϊόντων Kellogg », δήλωσε ο CEO του ομίλου Στιβ Καχιλέιν στο «Squawk on the Street» του CNBC.

Άλλες εταιρείες, όπως η PepsiCo και η Mondelez, έχουν επίσης αναφέρει ότι οι καταναλωτές διατηρούν τις συνήθειες της κατανάλωσης σνακ εν μέσω πανδημίας, ακόμη και όταν τα διάφορα κράτη ανοίγουν ξανά τις οικονομίες τους.

Ο Καχιλέιν είπε ότι η εταιρεία του βλέπει «διχασμένες» διατροφικές τάσεις στους καταναλωτές. Ενώ ορισμένοι προσπαθούν να τρώνε πιο υγιεινά αγοράζοντας προϊόντα φυτικής προέλευσης, άλλοι στρέφονται σε πιο απολαυστικές επιλογές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ