Το ευρώ εμφανίζει κέρδη έναντι του δολαρίου της τάξης του +0,10% στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος καθώς η σχέση ανταλλαγής διαμορφώνεται στα 1,2080 δολάρια. Και η στερλίνα κερδίζει έδαφος κατά +0,20% αγοράζοντας 1,3923 δολάρια. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των traders μετατοπίζεται τώρα στην έκθεση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο που αναμένεται σήμερα, με τις εκτιμήσεις αναλυτών να κυμαίνονται από 700.000 έως περισσότερες από 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Το δολάριο ως ασφαλές καταφύγιο βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο αυτής της εβδομάδας, έναντι ενός καλαθιού σημαντικών ανταγωνστικών νομισμάτων, πριν από την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, καθώς η σταθερότητα στις χρηματιστηριακές αγορές παγκόσμια αύξησε την όρεξη για κίνδυνο.

Ο δείκτης δολαρίου έπεσε στις 90,837 μονάδες και ήταν σε πορεία για πτώση -0,4% αυτή την εβδομάδα. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ αιωρήθηκαν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο για αυτό το μήνα σήμερα το πρωί, αφαιρώντας περαιτέρω την υποστήριξη για το δολάριο, αφού οι traders στις αγορές ομολόγων παρέκαμψαν σε μεγάλο βαθμό τα καλύτερα από το αναμενόμενο αρχικά δεδομένα των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας και περίμεναν την αναφορά των νέων θέσεων εργασίας για να συμπεράνουν ποια θα είναι η κατεύθυνση της αγοράς. Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ απέδωσε 1,5714% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στις αγορές της Ασίας.

Το δολάριο παρέμεινε υπό μέτρια πίεση σήμερα από τις ασιατικές κιόλας συναλλαγές. Καθώς το δολάριο είναι πιο ήπιο έναντι των περισσότερων νομισμάτων, το ευρώ ξεπέρασε πολλά άλλα, έχοντας κερδίσει 0,5% την Πέμπτη. Σε σχέση με το γιεν, το δολάριο έπεσε στα 109,05 γιεν, παραμένοντας σταθερό μέχρι στιγμής στην εβδομάδα, καθώς η ανάκαμψή του από τα τέλη Απριλίου έχασε την ανοδική της ορμή.

Το γιουάν της Κίνας ανέβηκε στο  υψηλότερο επίπεδο σε βάθος δύο μηνών έναντι ενός εξασθενημένου  δολαρίου σήμερα, με τα δυνατά εμπορικά δεδομένα να του προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη. Αυτά βοήθησαν να επεκταθεί η ανοδική αλυσίδα του γιουάν σε πέντε κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές