Ανοδικά ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Άλλωστε παρά την αρχική ψυχρολουσία από τα απογοητευτικά στοιχεία της σημερινής έκθεσης για την απασχόληση, το σύνολο των επενδυτών επιμένει πως η ανεργία θα υποχωρήσει αισθητά μέχρι τα τέλη της χρονιάς, καθώς η εκτίναξη των ρυθμών ανάπτυξης θα οδηγήσει σε δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά περίπου 140 μονάδες ή 0,41%  στις 34.689,41 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,68% στις 4.230,11 μονάδες.

Κέρδη και για τον τεχνολογικό Nasdaq, που ήδη από την ανοδική τάση των futures νωρίτερα έδειξε πως δεν λαμβάνει υπόψη του την σημερινή έκθεση για την απασχόληση, θεωρώντας πως δεν επηρεάζει τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Έτσι, με το σημερινό άνοιγμα βρέθηκε στο +1,22% στις 13.802 μονάδες.

Για την εβδομάδα, ο απολογισμός για τους δείκτες είναι μεικτός, με τον Dow να είναι ανεβασμένος κατά 2% υψηλότερα, ο S&P 500 να μετρά κέρδη ύψους 0,49% και τον Nasdaq έχει δεχτεί τις μεγαλύτερες πιέσεις χάνοντας πάνω από 2,3%.

Θυμίζουμε πως το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε νωρίτερα πως για τον Απρίλιο η ανεργία αυξήθηκε στο 6,1% από το 6% το Μάρτιο, κόντρα στις προβλέψεις για σημαντική πτώση του δείκτη στο 5,8%. Μάλιστα, οι προσλήψεις ανήλθαν μόλις σε 266.000, αντί των 978.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κλάδος της υγείας αναμένει με αγωνία να διαπιστώσει αν η πρόταση του προέδρου Μπάιντεν για την άρση της πατέντας των εμβολίων για ανθρωπιστικούς λόγους θα προχωρήσει, αν και τα «όχι» από έτερες δυνάμεις, όπως η Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ, σημαίνει πως δύσκολα θα υλοποιηθεί.

Άλλωστε, στην καλή είδηση της ημέρας για τον κλάδο, η κοινοπραξία των Pfizer/BioNTech υπέβαλε αίτημα στο αμερικανικό FDA για να λάβει έγκριση για πλήρη χρήση του εμβολίου της σε άτομα από 16 ετών και άνω, ενώ περιμένει και την ετυμηγορία των αρμόδιων αρχών για τη χρήση στις νεότερες ηλικίες. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα οι τιμές των μετοχών των φαρμακευτικών ομίλων, όπως η Pfizer, αναρρώνουν από τις απώλειες του προηγούμενου διημέρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street