«Ξαναχτύπησε» ο Έλον Μασκ με το παιχνίδι που παίζει με τα κρυπτονομίσματα και κυρίως το… αγαπημένο του Dogecoin, καθώς η διαδικτυακή δημοσκόπηση που ξεκίνησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter κατάφερε και πάλι να προσελκύσει την προσοχή.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της Tesla υπέβαλε προς τους περίπου 54 εκατ. followers που τον ακολουθούν το ερώτημα, αν συμφωνούν ή όχι ώστε η εταιρεία ηλεκτρονικών αυτοκινήτων να αποδεχτεί το Doge ως μέσο πληρωμής. Μάλιστα θα αφήσει το ερώτημα ανοιχτό για ένα 24ωρο.

Η ανταπόκριση ήταν σημαντική, αν λάβουμε υπόψη πως μόνο μέσα στο πρώτο μισάωρο είχαν καταγραφεί 750.000 απαντήσεις, με σχεδόν το σύνολο να είναι θετικές. Γεγονός που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο κρυπτονόμισμα, που τις τελευταίες ημέρες είχε δεχτεί σημαντικές πιέσεις πέφτοντας σε κεφαλαιοποίηση από τα 95 στα 67 δισ. δολάρια.

Πραγματικά, λίγο μετά την ανάρτηση του Μασκ, το ψηφιακό νόμισμα εκτινάχθηκε από τα 46 στα 54 σεντς.

Πάντως, ο Μάσκ έχει σοβαρότερα προβλήματα στο μυαλό του από την πορεία του Doge, δεδομένου πως οι χαμηλές επιδόσεις της Tesla στην στρατηγικής σημασίας κινεζική αγορά προβλημάτισαν σήμερα τους αναλυτές και πυροδότησαν πιέσεις στη μετοχή της εταιρείας που βρέθηκε να χάνει έως και 4,4%.

Συγκεκριμένα, ο κινεζικός σύνδεσμος επιβατικών αυτοκινήτων υποστήριξε πως η Tesla πούλησε μόλις 25,845 αυτοκίνητα τον Απρίλιο, ένας αριθμός που μεταφράζεται σε πτώση κατά 27% σε σχέση με το Μάρτιο. Η πορεία αυτή επιβεβαιώνει πως η εταιρία αρχίζει να έχει πρόβλημα στην κινεζική αγορά, ενώ και οι ύψους 25% δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ θα υποχρεώσουν την Tesla να περιορίσει την παραγωγή της στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News