Την απόφαση τους να εισέλθουν στον τομέα της παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου γνωστοποίησαν κατά τη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών στελέχη των εταιριών «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» και του ομίλου Κοπελούζου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΝ. Κωνσταντίνος Μαύρος μιλώντας σε πάνελ με θέμα την «Απανθρακοποίηση της Ελληνικής Οικονομίας και τις Νέες Επενδυτικές Ευκαιρίες» τόνισε ότι η εταιρία θα έχει δυναμική παρουσία στην επανάσταση του υδρογόνου.

Αντίστοιχη επισήμανση έκανε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΑΠΕ του ομίλου Κοπελούζου Γιάννης Καρύδας σημειώνοντας την απόφαση του ομίλου να επενδύσει στο πράσινο υδρογόνο.

Και οι δύο CEO αναφέρθηκαν επίσης στις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Με τον κ. Καρύδα να τονίζει πως «έχουμε ένα επιθετικό επενδυτικό πλάνο», θυμίζοντας μάλιστα, ότι ο όμιλος Κοπελούζου είναι από τους πρώτους που είχαν αδειοδοτηθεί κατά τη διάρκεια του πρόσφατου παρελθόντος.

Προέτρεψε δε, την κυβέρνηση να προχωρήσει στο νέο θεσμικό πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψη τους επενδυτές που είχαν λάβει τις άδειες, ενώ πρότεινε σε πρώτη φάση τη λειτουργία ενός πιλοτικού έργου θαλάσσιου αιολικού πάρκου.

Από την πλευρά του και ο κ. Μαύρος τόνισε την πρόθεση της ΔΕΗ ΑΝ να συμμετάσχει με συνέργειες σε επενδύσεις έργων αιολικών πάρκων στο Αιγαίο.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες και όμιλος Κοπελούζου έχουν επίσης ψηλά στην ατζέντα τους τα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας καλώντας επίσης την κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου.

Τέλος ο κ. Μαύρος έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η ΔΕΗ ΑΝ. θα έχει συστήσει την κοινή εταιρία με τη γερμανική RWE για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 2 GW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια