Τα futures έδειξαν την τάση και δεν διαψεύστηκαν με τη Wall Street να ξεκινά και σήμερα με απώλειες, καθώς το κλίμα έχει βαρύνει μετά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο του πληθωρισμού που έχει αναζωπυρώσει τους φόβους των επενδυτών περί ταχύτερης από την αναμενόμενη αντιστροφή της ρότας της Federal Reserve.

Συγκεκριμένα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 343 μονάδες ή 1% στις 33.925,52 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 1,22% στις 4.101,17  μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει σημαντική πτώση 2,06% στις 13.115,12 μονάδες.

Όπως χθες, έτσι και σήμερα οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίζονται στις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών ομίλων που θεωρούνται πιο ευάλωτες λόγω των υψηλών αποτιμήσεων τους και της θετικής προοπτικής για τη μακροχρόνια ανάπτυξη τους. Πραγματικά, οι μετοχές των Alphabet, Microsoft, Netflix, Facebook και Apple καταγράφουν όλες απώλειες.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% τον Απρίλιο από 0,6% το Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης εκτινάχθηκε σε υψηλό 13 ετών στο 4,2%, με το δομικό δείκτη να σκαρφαλώνει στο 3% που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών. Οι αναλυτές περίμεναν μεν αύξηση του δείκτη, αλλά το προβλεπόμενο 3,6% ήταν σαφώς χαμηλότερο.

Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη έχει ήδη προκαλέσει αναταράξεις σε όλες τις αγορές, με το δολάριο να κινείται ανοδικά έναντι του ευρώ, του γιεν αλλά και της στερλίνας και τις αποδόσεις του αμερικανικού δεκαετούς να υποχωρούν, όπως έκαναν και οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Ενδεικτικά η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έχει ανέβει κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,66%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street