Για το μεγαλύτερο μέρος του 2020, οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου είχαν παραμεριστεί, εργάζονταν για μειωμένες αμοιβές, ή έπαιζαν σε άδεια γήπεδα. Τουλάχιστον, αυτή είναι μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, με δεκάδες εκατομμύρια να έχουν χαθεί από την αθλητική βιομηχανία.

Υπάρχει όμως και μία άλλη πλευρά…

Μπορεί οι κορυφαίες ομάδες στον κόσμο να έχουν χάσει, ωστόσο σε επίπεδο αθλητών, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα – ιδιαίτερα τουλάχιστον όσον αφορά τις συνολικές οικονομικές απολαβές.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει η λίστα του Forbes με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Forbes, οι δέκα αθλητές με την υψηλότερη αμοιβή στον κόσμο κέρδισαν μεικτά κέρδη προ φόρων ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τους τελευταίους 12 μήνες, 28% περισσότερα από το προηγούμενο έτος.

Το συνολικό αυτό ποσό είναι κατά λίγα εκατομμύρια λιγότερο από το ιστορικό ρεκόρ των 1,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2018

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο μαχητής της MMA Conor McGregor με κέρδη 180 εκατ. δολ. Στα 32 χρόνια της καριέρας του είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο Νο 1 και η δεύτερη που περιλαμβάνεται στη δεκάδα.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Λιονέλ Μέσι, 130 εκατομμύρια δολάρια και στην τρίτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 120 εκατομμύρια δολάρια.

H λίστα των ρεκόρ

Η φετινή λίστα έχει καταρρίψει κι άλλα ρεκόρ: Οι δέκα κορυφαίοι αθλητές κέρδισαν τουλάχιστον 75 εκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο ποσό από τότε που ο Forbes άρχισε να παρακολουθεί τα κέρδη των αθλητών το 1990. Επίσης, από τους δέκα αθλητές στη φετινή κατάταξη, τέσσερις κερδίζουν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, ένα άλλο ρεκόρ για τη λίστα.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Dak Prescott με 107,5 εκατ. δολ. και την πέμπτη ο αστέρας του ΝΒΑ, Λε Μπρον Τζέιμς με 96,5 εκατ. δολάρια.

Ακολουθούν ο ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ με 95 εκατ. δολάρια, ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ με 90 εκατ. δολ., και ο Λούις Χάμιλτον της Formula 1 με 82 εκατ.

Τις δύο τελευταίες θέσεις της δεκάδας καταλαμβάνουν ο Τομ Μπράντι του αμερικανικού φούτμπολ με 76 εκατ. δολ. και ο μπασκετμπολίστας Κέβιν Ντουράντ με 75 εκατ. δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι