Πάνω από 358,4 εκατ. ευρώ διένειμε ο όμιλος Attica Group σε οικονομική αξία στους εργαζόμενους, στο δημόσιο, στους συνεργάτες του και ευρύτερα στην κοινωνία, σύμφωνα με τον 12ο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας που δημοσιοποίησε. Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Attica αναφέρεται σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου στην Ανατολική Μεσόγειο κατά την περίοδο 1/1/2020-31/12/2020 και ακολουθεί τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες GRI Standards (έκδοση 2016) του Global Reporting Initiative σε επίπεδο συμφωνίας «Core»(τις οποίες πρώτη η Attica Group εφάρμοσε στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας παγκοσμίως).

Μεταξύ άλλων ο Όμιλος μέσα στο 2020 διένειμε πάνω 79,4 εκατ. ευρώ σε εργαζομένους (για μισθούς, παροχές και ασφαλιστικές εισφορές), 50,4 εκατ. ευρώ σε φόρους (συμπεριλαμβανομένων ΦΠΑ και λιμενικών τελών), 18,4 εκατ. ευρώ σε παρόχους κεφαλαίου (για πληρωμές τόκων και αποδόσεων), 13,6 εκατ. ευρώ σε πράκτορες (για προμήθειες), 155,6 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές (για αγορές αγαθών και υπηρεσιών), 1,3 εκατ. σε κοινωνία (για εκπτωτικά εισιτήρια, κοινωνικά προγράμματα, χορηγίες και δωρεές) και 39,7 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις.

Επίσης, υλοποίησε ή υποστήριξε 118 προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης στο σύνολο των νησιών που δραστηριοποιείται, ενώ διέθεσε το 85,6% των συνολικών δαπανών αγορών σε εγχώριους προμηθευτές και το 20,8% σε μικρομεσαίους προμηθευτές (μέχρι 50 εργαζομένους).

Αναφερόμενος στον Απολογισμό της Attica Group, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Σπυρίδων Πασχάλης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία, συνεχίζουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και ενεργειών που θα μεταμορφώσουν τον Όμιλό μας και θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο μέλλον σε όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους. Παράλληλα όμως βρήκαμε και την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε ότι ακόμη και κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες, η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί πυξίδα των δραστηριοτήτων μας.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 63  προορισμούς, προσεγγίζοντας 78 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 3 εκατ. επιβάτες, 600.000 Ι.Χ. οχήματα και 300.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News