Εντυπωσιακά ανοδική είναι η πορεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην παγκόσμια κατάταξη του Center for World University Rankings – CWUR.

Η κατάταξη,  δημοσιεύεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά και βασίστηκε στην αποτίμηση και βαθμολόγηση 19.788 Πανεπιστημίων παγκοσμίως, από τα οποία ξεχώρισαν τα καλύτερα 2.000.

Η φετινή κατάταξη επιβεβαίωσε την υψηλή θέση και διάκριση παγκοσμίως για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο καταλαμβάνει τη 264η θέση ανάμεσα στα 2.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανεβαίνοντας 33 θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του 2019-2020.

Παράλληλα καταλαμβάνει την 1η θέση μεταξύ των 12 ελληνικών Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στην κατάταξη, ενώ βρίσκεται στην 217η θέση παγκοσμίως στον επιμέρους τομέα της «Ερευνητικής Επίδοσης», ενός τομέα που συμβάλλει στο 40% της βαθμολογίας της κατάταξης..

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζεται σε σχέση με την περσινή ανακοίνωση, της επίδοσης του Ιδρύματος στο δείκτη «Απασχόληση Αποφοίτων» (Alumni Employment), ο οποίος λαμβάνει και το 25% της συνολικής βαθμολογίας. Στο συγκεκριμένο κριτήριο, το ΕΚΠΑ ανέβηκε μέσα σε ένα έτος 126 θέσεις  (στην θέση 572 έναντι της θέσης 698 στην ανακοίνωση 2020-2021). Η σημαντική αυτή βελτίωση πιστώνεται στο έργο που επιτελεί το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος, το οποίο μεταξύ των άλλων προωθεί το brand name του Ιδρύματος σε επιχειρήσεις και οργανισμούς μέσα από τις δράσεις διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News