Το Ιράν υπέγραψε σύμβαση 1,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον Όμιλο Petropars που έχει την έδρα του στην Τεχεράνη, με σκοπό την αξιοποίηση του πεδίου φυσικού αερίου Farzad B στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του ιρανικού υπουργείου πετρελαίου Σάνα.

Το πεδίο φυσικού αερίου Farzad B, που βρίσκεται στο μπλοκ Farsi, περίπου 20 χιλιόμετρα από το νησί Φαρσί στα σύνορα Ιράν-Σαουδικής Αμερικής, εκτιμάται ότι διαθέτει αποθέματα 23 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Μια κοινοπραξία τριών ινδικών εταιρειών – η ONGC, η Oil India Limited και η Indian Oil Corporation ανακάλυψαν το πεδίο το 2008. Ωστόσο, το 2016 το Ιράν δήλωσε ότι ένα σχέδιο ανάπτυξης για την αξιοποίηση του κοιτάσματος ήταν αδύνατο λόγω της διαφοράς τιμών μεταξύ του απαιτούμενου αερίου του Ιράν και της προσφοράς της Ινδίας.

Πέρυσι, αφού η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει έναν νέο φορέα εκμετάλλευσης για την ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου, αντικαθιστώντας την ONGC της Ινδίας, η Τεχεράνη δήλωσε ότι θα αναπτύξει το πεδίο “μόνη της” και θα μπορούσε να εμπλέξει την Ινδία σε “επόμενα στάδια.”

«Ο σκοπός αυτής της σύμβασης εξαγοράς είναι να επιτύχει μια καθημερινή παραγωγή 28 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου για πέντε χρόνια», ανέφερε το πρακτορείο Σάνα. Το αέριο που παράγεται από αυτό το πεδίο θα υποβληθεί σε επεξεργασία στις χερσαίες εγκαταστάσεις της περιοχής Pars 2 στο Kangan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή