Η νευρικότητα στις αγορές που ανησυχούν για τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ και η αποδυνάμωση του δολαρίου συνεχίζει να ευνοεί τον χρυσό, που ανέβηκε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα φτάνοντας σε υψηλό σχεδόν πενταμήνου.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου ανέβηκε κατά 40 σεντς ή 0,1% κλείνοντας στα 1.868 δολάρια ανά ουγγιά. Στα επίπεδα αυτά το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του από τις 7 Ιανουαρίου.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί ωθώντας την τιμή του χρυσού στην περιοχή των 2.000 δολαρίων.

Κέρδη και για το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να ανεβαίνει κατά 6 σεντς ή 0,2% στα 28,33 δολάρια ανά ουγγιά μετά και το χθεσινό του άλμα σε ποσοστό 3,3%.

Μεταξύ των υπόλοιπων μετάλλων η εικόνα ήταν μεικτή, με την πλατίνα συμβολαίου Ιουλίου να υποχωρεί κατά 1,5% στα 1.225,30 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο Ιουνίου να ενισχύεται κατά περίπου  0,3% στα 2.903,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Παράγωγα: Υψηλή δραστηριότητα αλλά χαμηλές προσδοκίες για την τάση του FTSE25
Αγορές |

Παράγωγα: Υψηλή δραστηριότητα αλλά χαμηλές προσδοκίες για την τάση του FTSE25

Την μεγάλη επιφύλαξη έναντι της  βραχυπρόθεσμης τάσης αποτύπωσαν οι συναλλασσόμενοι στη διαπραγμάτευση των ΣΜΕ που θα κυριαρχούν από το μεσημέρι της Παρασκευής δηλαδή των ΣΜΕ Ιουλίου που τα έκλεισαν στις 2194,25 μονάδες με τον υποκείμενο στις 2234,00 περίπου 40 μονάδες ψηλότερα