To ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός, που κατέγραψε νέο υψηλό τριμήνου στην περιοχή των 1.855 δολαρίων αντανακλώντας τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στις διεθνείς αγορές, την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου έναντι των έτερων βασικών νομισμάτων και την συνεχιζόμενη υποχώρηση των αποδόσεων του αμερικανικού δεκαετούς.

Την επένδυση στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου ευνοεί η ανησυχία για την άνιση οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα αλλά και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Fed.

Πάντως, οι επενδυτές του κλάδου αναμένουν με ενδιαφέρον τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC, την Τετάρτη, που θα δώσουν στις αγορές κατεύθυνση αναφορικά με τις σκέψεις και προθέσεις της αρμόδιας επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Στο μεταξύ η ανοδική πορεία των τιμών του χρυσού αναμένεται να συνεχιστεί, όπως και η αντίστοιχη πορεία των υπόλοιπων πολύτιμων μετάλλων. Είναι χαρακτηριστικό πως ο χρυσός, το ασήμι και η πλατίνα αριθμούν κέρδη της τάξεως του 10%, 15,2% και 6,8% αντιστοίχως από τις αρχές Απριλίου.

Η αναζωπύρωση των οικονομιών έχει ενισχύσει τους φόβους για τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων και τον πρόωρο τερματισμό της φτηνής χρηματοδότησης από τις κεντρικές τράπεζες. Μάλιστα, το έργο της Fed δυσκόλεψε αρκετά αφότου τόσο η Τράπεζα του Καναδά όσο και η Τράπεζας της Αγγλίας προχώρησαν σε επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ο προβληματισμός των επενδυτών δεν έχει καταλαγιάσει και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως ήδη τα futures σήμερα παραπέμπουν σε πτωτική κίνηση της Wall Street, μετά τις έντονες διακυμάνσεις της περασμένης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές