Το νέο του σχέδιο για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων, ύψους 174 εκατ. δολ. αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα σήμερα Τρίτη ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν,κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Ford Motor στο Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με προσχέδιο, που επικαλείται το Reuters, η πρόταση Μπάιντεν περιλαμβάνει «επιχορηγήσεις για μείωση του κόστους με στόχο την υποστήριξη νέων εγκαταστάσεων παραγωγής μπαταριών υψηλής χωρητικότητας στις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι οι νέες επιχειρήσεις ίσως δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους χρηματοδότηση».

Επίσης, θα ανακοινώσει κίνητρα για τους Αμερικανούς προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν τα ακριβά αυτά μοντέλα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την παρουσίαση, ο Μπάιντεν θα αναφερθεί εκτενώς στις καθυστέρησεις που σημειώνονται στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα σε σύγκριση με τους ταχύτατους ρυθμούς στην Κίνα.

Τέλος, θα καθησυχάσει τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι οποίοι τονίζουν ότι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση θα σημάνει λιγότερες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων στις Αυτοκινητοβιομηχανίες, Ρόρι Γκαμπλ, ο οποίος έχει επικρίνει τα σχέδια της Ford και της General Motors για την κατασκευή ορισμένων ηλεκτρικών οχημάτων στο Μεξικό, προέτρεψε τον «Μπάιντεν να βεβαιωθεί ότι οι επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγής και των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων ενσωματώνουν ισχυρά πρότυπα εργασίας και διασφαλίζουν ότι τα οχήματα του μέλλοντος θα υποστηρίξουν τις θέσεις εργασίες. Τα δολάρια των φορολογουμένων θα πρέπει να δαπανηθούν για τη στήριξη οχημάτων που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και όχι για εισαγωγές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green