Οι πληθωριστικές ανησυχίες ενισχύουν τη νευρικότητα στις αγορές, βυθίζοντας στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Λίγες ώρες πριν από τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, οι ευρωπαϊκοί δείκτες βρέθηκαν στο επίκεντρο ρευστοποιήσεων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,51% στις 436 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 6.950 μονάδες με απώλειες 1,19% . Ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε πτώση κατά 1,77% στις 15.113 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 6.262 μονάδες, μειωμένος κατά 1,43%.

Σε επίπεδο μάκρο, ο ετήσος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απριλιο διαμορφώθηκε στο 1,6%, από 1,3% τον Μάρτιο, ενώ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε σε 2%.

Οι τιμές ενέργειας συνέβαλαν εκ νέου στην επιτάχυνση του δείκτη και ακολουθούν οι υπηρεσίες, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός, καθώς και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερδιπλασιάστηκε τον Απρίλιο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 1,5% μετά από άνοδο 0,7% το Μάρτιο.

Το κλίμα στην αγορά παραμένει βαρύ λόγω των αρνητικών εξελίξεων στο μέτωπο του πληθωρισμού. Βέβαια εκτιμάται πως η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, το βράδυ ώρα Ελλάδος, που θα επιβεβαιώσουν πως το συμβούλιο δεν σκοπεύει να αλλάξει ρότα ενδεχομένως να… ελαφρύνει κάπως το κλίμα. Όμως, πολλοί αναλυτές επισημαίνουν πως η συνεδρίαση της Fed έλαβε χώρα πριν την επιβεβαίωση της πολύ καλής πορείας της αμερικανικής οικονομίας αλλά και της κάθετης αύξησης στις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές