Υπάρχουν επαγγέλματα που πριν μερικά χρόνια δεν είχαμε φανταστεί καν.

Όμως αυτό του influencer δεν έχει αντίπαλο.

Το «επάγγελμα» αυτό έχει εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που το κάνουν και πληρώνονται μια χαρά.

Σύμφωνα με ένα καινούριο εργαλείο που υπολογίζει ακριβώς τα χρήματα που κερδίζει κάποιος με τη βοήθεια των social media έρχεται από την πλατφόρμα Lickd.co  μπορείτε να μάθετε πόσους ακόλουθους χρειάζεται να έχετε σε YouTube, Instagram και TikTok για να κερδίσετε 100.000 δολάρια.

Youtube

Σύμφωνα με την «αριθμομηχανή», χρειάζεστε τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και περίπου 24 εκατομμύρια ετήσιες προβολές για να βγάλετε 100.000 δολάρια.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά το YouTube θα πρέπει αρχικά να εγγραφείτε στο πρόγραμμα συνεργατών της πλατφόρμας (YPP), το οποίο σας επιτρέπει να κερδίζετε χρήματα μέσω των διαφημίσεων που θα εμφανίζονται στο εξής στα βίντεο σας.

Για να μπορέσει κανείς ωστόσο να εγγραφεί στο YPP, χρειάζεται:

– Τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές

– Συγχρόνως να έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4.000 ώρες ”έγκυρης δημόσιας παρακολούθησης” τους τελευταίους 12 μήνες

– Να έχει συνδεδεμένο λογαριασμό AdSense, σύμφωνα με το YouTube.

Σύμφωνα με το CNBC, οι YouTubers κερδίζουν κατά μέσο όρο περίπου 7,60 δολάρια ανά 1.000 προβολές, ενώ το 45% αυτών των εσόδων πηγαίνει απευθείας στη Google.

Instagram

Χρειάζεστε τουλάχιστον 5.000 ακόλουθους στο Instagram και 308 χορηγούμενες δημοσιεύσεις το χρόνο εάν θέλετε να βγάλετε 100.000 δολάρια με τη βοήθεια του Instagram. Αυτό δηλαδή πρακτικά σημαίνει ότι αρκεί μία χορηγούμενη ανάρτηση ημερησίως για 308 μέρες τον χρόνο για να βγάλετε ένα αρκετά μεγάλο ποσό και bonus έχετε και 57 ολόκληρες μέρες για να ξεκουραστείτε.

Ένας influencer με πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδούς μπορεί να κερδίσει περισσότερα από 250.000 δολάρια από μία μόνο χορηγούμενη δημοσίευση στην οποία θα προωθεί ένα προϊόν.

Κι όμως αυτό μπορεί να είναι ευκολότερο από ό, τι νομίζετε. Ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ από την HBO έδειξε πώς κοινοί θνητοί μπορούν να «μαγειρεύουν» δεδομένα και στοιχεία στο Instagram αλλά και σε άλλες πλατφόρμες για να γίνουν διάσημοι influencers.

Tik Tok

Χρειάζεστε τουλάχιστον 10.000 συνδρομητές στη σελίδα σας στο Tik Tok και πάνω από 270 εκατομμύρια προβολές ετησίως για να κερδίσετε 100.000 δολάρια.

Το TikTok, όπως και το YouTube, διαθέτει ένα πρόγραμμα συνεργασίας που ονομάζεται TikTok Creator Fund.

Μέχρι στιγμής τη δυνατότητα εγγραφής σε αυτό το πρόγραμμα έχουν οι Tik Tokers που βρίσκονται σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία ή στην Ιταλία.

Ακόμη απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ηλικία καθώς τα άτομα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών για να συνεργαστούν επαγγελματικά με τη δημοφιλή πλατφόρμα και να έχουν τουλάχιστον 100.000 προβολές βίντεο τις τελευταίες 30 ημέρες.

Ο λογαριασμός πρέπει επίσης να ευθυγραμμιστεί με τις οδηγίες της κοινότητας και τους όρους παροχής υπηρεσιών της TikTok.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΕΚΤ: Απορρίπτει τις εκκλήσεις των τραπεζών για χαλάρωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων
Διεθνή |

Παραμένει «αυστηρή» η ΕΚΤ με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών

Αδιάλλακτη παραμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών. Τα κεφάλαια δηλαδή που πρέπει να διακρατούν ούτως ώστε σε περίπτωση ενός οικονομικού σοκ να παραμείνουν βιώσιμες δίχως να στραφούν στις κρατικές ενισχύσεις. Μετά το 2008 και τη διάσωση των τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων, οι απαιτήσεις αυτές κατέστησαν πιο αυστηρές. […]