Η Walmart, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο, δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου που δείχνουν ότι ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις, με το κύμα των αυξημένων καταναλωτικών δαπανών στη λιανική αγορά πέρυσι να επεκτείνεται και στους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους. Οι μετοχές αυξήθηκαν περισσότερο από 1% στις πρώτες συναλλαγές.

Τα έσοδα της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 138,3 δισ. δολάρια έναντι 134,6 δισ. δολαρίων το α’ τρίμηνο του 2020, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 132,1 δισ. δολάρια. Ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή: 1,69 δολ. έναντι 1,22 δολ.

Η Walmart επωφελήθηκε έντονα από τις καταναλωτικές τάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους πελάτες να στοκάρουν προϊόντα πρώτης ανάγκης και όχι μόνο. Οι αγοραστές στράφηκαν όλο και περισσότερο σε μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης όπως η Walmart, όπου θα μπορούσαν να πάρουν όλα τα οικιακά τους είδη και τα προϊόντα παντοπωλείου με μία αγορά τους, καθώς προσπαθούσαν να τηρήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Απροσδόκητη αύξηση πωλήσεων

Ωστόσο, η Walmart κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street. Αύξησε απροσδόκητα τις πωλήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα αναμενόταν να μειωθούν από έτος σε έτος για πρώτη φορά από το 2016.

«Η αισιοδοξία μας είναι υψηλότερη από ό, τι ήταν στις αρχές του έτους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart, Νταγκ Μακ Μίλον, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμερα Τρίτη. «Στις ΗΠΑ, οι πελάτες θέλουν σαφώς να βγουν και να ψωνίσουν», πρόσθεσε με έμφαση.

Τα αποτελέσματα της Walmart έλαβαν μια επιπλέον ώθηση το πρώτο τρίμηνο από το διαρκώς αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό εμπόριο και από την αύξηση των δαπανών μετά τη διανομή πολλαπλών επιταγών του κράτους στους περισσότερους Αμερικανούς πολίτες. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 37% το τρίμηνο, διατηρώντας έναν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ επιβραδύνθηκε από την κορυφή της πανδημικής εποχής της ψηφιακής ανάπτυξης 97% από έτος σε έτος πέρυσι.

“Έχουμε μια ισχυρή θέση καθώς το περιβάλλον των καταστημάτων μας βελτιώνεται και το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να αυξάνεται», πρόσθεσε ο Μακ Μίλον. «Αναμένουμε ισχυρή ζήτηση καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021», είπε χαρακτηριστικά.

Αισιόδοξες προβλέψεις

Η Walmart αύξησε επίσης τις προοπτικές της για τα κέρδη και τις πωλήσεις για ολόκληρο το τρέχον έτος. Η εταιρεία βλέπει τώρα τις καθαρές πωλήσεις να αυξάνονται με χαμηλά έως μεσαία μονοψήφια ψηφία, εξαιρουμένων των εκποιήσεων, μετά από πρόβλεψη για χαμηλή μονοψήφια αύξηση στο παρελθόν. Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν κατά υψηλά μονοψήφια φέτος, ενώ στο παρελθόν είχε προβλεφθεί ελαφρά μείωση.

Η εταιρεία διατήρησε τις προοπτικές της για κεφαλαιουχικές δαπάνες περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, οι οποίες θα προωθήσουν πρωτοβουλίες όπως η ανάπτυξη της ικανότητας της αλυσίδας εφοδιασμού και ο αυτοματισμός για να συμβαδίζει με την αυξανόμενη ζήτηση.

Η ανάπτυξη σε μερικές από τις νεότερες πρωτοβουλίες της Walmart ήταν επίσης στο επίκεντρο. Τον Σεπτέμβριο, η Walmart κυκλοφόρησε το Walmart +, ανταγωνιστικά προς το Amazon Prime, προσφέροντας στους πελάτες απεριόριστη δωρεάν παράδοση αντικειμένων από είδη οικιακής χρήσης έως είδη παντοπωλείου και μια επιλογή πληρωμής εντός εφαρμογής. Η πρωτοβουλία θεωρήθηκε ως βασικό μέσο για τη διατήρηση πελατών που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η Walmart δήλωσε ότι τα συνολικά μέλη έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους, με «σημαντικές» αυξήσεις στις ανανεώσεις μελών του πρώτου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή